Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DANSK VOGNMANDSORGANISATION:

Danske lastbiler under transit er undtaget fra svenske covid-restriktioner

Fredag 22. januar 2021 kl: 11:54
Share  


Af: Redaktionen

Der har i det seneste døgns tid været en del uro blandt danske transportvirksomheder, da svensk politi har standset og afvist lastbiler på vej fra Danmark til Norge i transit via Sverige. De svenske politifolk har ment, at transitkørsel med gods ikke skulle være undtaget de indrejserestriktioner, den svenske regering har indført. - Det har intet på sig, lyder det fra vognmandsorganisationen DTL, der har været i kontakt med den svenske vognmandsorganisation Sveriges Åkeriföretag og fået en en ny intern instruks fra det svenske politi

DTL oplyser, at svensk politi så sent som torsdag aften afviste lastbiler, som var på vej fra Danmark til Norge via Sverige. Det skete både i færgehavnen i Göteborg og på den dansk-svenske grænse ved Øresund.


DTL var fredag morgen i kontakt med den svenske vognmandsorganisation Sveriges Åkeriföretag (SÅ), og har fået fat i en ny intern instruks fra det svenske politi. DTL peger på, at instruksen klart præciserer, at også godstransporter, der kører i transit gennem Sverige til eksempelvis Norge er undtaget fra de restriktioner, som Sverige indførte i slutningen af december sidste år.


I skrivelsen står der blandt andet:

Undantag gäller för utländsk personal som transporterar gods och annan personal inom transportsektorn.

Med detta undantag avses personal som utför transporter oavsett vilka varor det är som transporteras och oavsett vilken destination transporten har. Med annan transportpersonal bör avses piloter och annan personal som behövs för transporter av annat än varor. Undantaget omfattar även yrkeschaufförer vars fordon och last redan finns i Sverige. Endast kommersiella transporter är undantagna. Observera att detta undantag inte också kräver negativt provsvar från provtagning avseende viruset som orsakar covid-19 och som utförts inom 72 timmar före ankomsten. Det räcker att dessa utlänningar omfattas av detta undantag. 


Den danske vognmandsorganisation DTL anbefaler, at man som chauffør tager en udskrift af Polisen's skrivelse med på turen.


Skrivelsen kan hentes her:
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fredag 26. februar 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Byggeriet af dansk færge i Asien kan følges over hele verden
- - Kvinder kan være mindst lige så gode lastbilchauffører som mænd
- VVM-undersøgelsen af fjordsforbindelse er opdateret
- Hvordan får vi gang i dansk økonomi efter pandemien?
- Bulgarsk registreret lastbil kom til Nakskov med 440 kg hash
- Lastbilbestanden er vokset
- Toldere fandt 23,2 ton kokain
- Svensk producent af tunge køretøjer skal have ny chef
- Der er stadig is på vandet
- Vognmand blev positivt chokeret over sin nye lastbil
- Mini-trans har fået to store

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst