Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
ORGANISATION MED FÆRGEREDERIER TIL POLITIKERNE:

Åbn grænserne eller forlæng den økonomisk hjælp

Onsdag 27. maj 2020 kl: 13:00
Share  


Af: Redaktionen

S-Regeringen har modtaget en rapport med bud på, hvordan udfasningen af de forskellige hjælpepakker, der blev lanceret som følge af indsatsen mod spredning af corona-virus, kan ske. Rapporten er lavet af de tre økonomiprofessorer Torben M. Andersen, Michael Svarer og Philipp Schröder

Danske Rederier er enige i, at hjælpepakker på sigt skal udfases, og erhvervet igen skal stå på egne ben. Men man kan ikke fratage virksomheder økonomisk hjælp, hvis man samtidig forhindrer virksomheder i at drive forretning, påpeger Danske Rederier, som fremhæver, at det vil være tilfældet for færge- og passagerrederier, som lige nu er hårdt ramt af lukkede grænser og uvisheden om, hvornår driften kan normaliseres.
 

- Færge- og passagerrederierne har 40 procent af deres årlige passagerer i sommermånederne. Så længe grænserne er lukkede, og vi ikke kender datoen for en åbning, er det helt urimeligt, hvis regeringen også fratager dem de økonomiske ordninger, som har hjulpet dem gennem krisen indtil nu, siger Jacob K. Clasen, der er direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier.
 

Danske Rederier påpeger, at de tre professorer i den nye rapport blandt andet anbefaler at afskaffe ordningerne for faste omkostninger og lønkompensation pr. 8. juli med enkelte undtagelser for tvangslukkede erhverv. Men Danske Rederier hæfter sig ved, at passagertransport ikke er nævnt, ligesom færgerederierne ikke falder under turismeerhverv.
 

- Vores største ønske er, at grænserne bliver åbnet, så feriegæster kan gå ombord på færgerne. Det er ikke et drømmescenarie at modtage hjælpepakker, men det er en nødvendighed, så længe grænserne er lukkede. Hvis man udfaser hjælpepakkerne uden at åbne grænserne, straffer man færge- og passagerrederierne dobbelt, siger Jacob K. Clasen.


Interesserede kan læse rapporten fra de tre professorer her:

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Flere søger ind på de maritime uddannelser
- Rederiorganisation har fået ny vice-administrerende direktør
- Skibsfarten genoptager internationalt klimasamarbejde
- Multiplads på Djursland-havn har plads til mange ting
- Dansk værft vinder udbud om miljøskibe
- Gående og cyklende kan komme gratis ud at sejle på 53 færgeruter
- Søsterskibe kommer til at krydse hianden på Østersøen
- Hurtigfærge med en fortid på Kattegat skifter fra norsk til tysk rederi
- Rederi styrker sit fokus på fragt
- Corona-situationen får færgerederi til at fyre 650 medarbejdere
- Svensk færgerederi får bygget nye superfærger i Kina
- Hvad sker der, når robotterne komme om bord

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst