Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Søfarende er omfattet af ny erhvervsrejsevejledning

Tirsdag 26. maj 2020 kl: 13:58
Af: Redaktionen

Erhvervsrejsende kan nu blive testet for coronavirus og få et officielt certifikat med i håndbagagen. det meddelte Udenrigsministeriet mandag. Organisationen Danske Rederier peger på, at ordningen også gælder for søfarende. Organisationen, der har presset på for netop den løsning sammen med flere fagforeninger, kalder det godt og nødvendigt tiltag

- Det har været næsten umuligt at lave besætningsskift de seneste måneder. Vi har kæmpet for at gøre opmærksom på, de store udfordringer rederierne har med at få ansatte til og fra skibene og påpeget, at de søfarende bør kunne testes. Et officielt certifikat kan forhåbentlig gøre det lettere at få lov at lave besætningsskifte i fremmed havn, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Udenrigsministeriets opdaterede vejledning med råd om, hvordan ”nødvendige erhvervsrejser” kan gennemføres, åbner for, at eksempelvis søfarende kan komme ud og hjem i forbindelse med besætningsskift. Samtidig kan de som erhvervsrejsende blive testet for coronavirus før rejse og dermed dokumentere, at de ikke er smittet.


Ordningen med test og certifikat, som også omfatter søfolk, som rejser langt, når de skal på- og afmønstre, er præcis sådan en ordning, som Danske Rederier har kæmpet for sammen med flere fagforeninger.


Gavnligt for global branche
Ud over de søfarende har rederiernes øvrige erhvervsrejser også været sat i bero. Med Udenrigsministeriets nye retningslinjer kan virtuelle møder med kollegaer og forretningspartnere snart erstattes af nødvendige erhvervsrejser.


- Danske rederier har kontorer og kunder i hele verden. Og selvom meget kan klares online, så er der behov for engang i mellem at rejse ud og mødes ansigt til ansigt. Derfor er vi glade for, at regeringen nu kommer med gode råd til, hvordan de nødvendige rejser mest forsvarligt lader sig gøre, siger Anne H. Steffensen.


Forretningsrejsende kan eksempelvis undtages for 14 dages karantæne, når de kommer hjem fra rejse. Det kan have betydning for rederierne.


Interesserede kan læs mere om de nye retningslinjer her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst