Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
ENHEDSLISTEN:

Fossile brændstoffer skal støtte brint-tanken med 25 øre pr liter

Tirsdag 26. maj 2020 kl: 10:58
Share  


Af: Redaktionen

En række virksomheder - hvor Københavns Lufthavne, A.P. Møller - Mærsk, DSV Panalpina, DFDS og SAS repræsenterer brugerne, mens energiselskabet Ørsted repræsenterer leverandørerne - har dannet et nyt partnerskab med henblik på produktion af brint og elektrofuels i stor skala. Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested er glad for, at der nu kommer gang i produktion af elektrofuels i Danmark, og han foreslår statslig medfinansiering

- Der er ingen tvivl om, at elektrofuels baseret på havmøllestrøm er en meget vigtig brik for at vi kan nå 70 procent klimamålet i 2030, siger Henning Hyllested.


Enhedslistens transportordfører er meget positiv overfor, at de ovennævnte aktører melder sig klar til at gå i gang med en dansk produktion. 


Henning Hyllested peger på, at det er vigtigt, at der bliver skabt et marked for det grønne brændstof, hvis det skal slå igennem. Derfor er det smart, at det nye partnerskab omfatter både virksomheder, der skal producere det grønne brændstof (Ørsted), men også store aftagere af det. 


- Selvfølgelig skal staten også være med i dette projekt, og vi kan allerede i år indskyde 1 milliard kroner for at forcere igangsætningen, siger Henning Hyllested, som foreslår, at forbrugere af benzin- og dielselolie betaler 25 øre pr. liter, hvilket vil indbringe omkring 1 milliard kroner om året. Han peger på, at der kan være en vis logik i at betale 25 øre pr liter benzin eller dieselolie i betragtning af de kraftigt faldende priser på brændstof.
 

- Projektet peger på den tunge transport som målgruppe for elektrofuels. Men jeg mener, at vi næppe kommer uden om også at indføre iblandingskrav med elektrofuels i brændstof til personbiler, hvis vi skal nå 70 procent målsætningen i 2030, fordi det bliver vanskeligt at nå alene med omstilling til elbiler, siger Henning Hyllested.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportskoler inddrages i nyt projekt
- Ny bro-direktør kommer fra trafikselskab i Skåne
- Lastbilleverandør leverer chaufføruddannelser fra grunden
- Brand- og redningsfolk kan køre uden risiko for automatiske og uretmæssige fartbøder
- Arbejdsmiljø og social dumping er i fokus med nye anbefalinger til store infrastruktur- og byggeprojekter
- Finsk dækproducent opnår ISO-certificering i Nordamerika
- Multiplads på Djursland-havn har plads til mange ting
- Transportorganisation engagerer sig i digitaliseringen af dansk vejgodstransport
- Fire-akslet forvogn er bygget op med hejs og kran
- Stor detailhandelskæde har valgt postkoncern som TPL-operatør
- Vognmandsorganisation vil have politikerne til at stoppe støtten til post-koncern
- Regningen for PostNord stiger og stiger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst