Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Norsk lavprisflyselskab justerer sit langdistanceprogram

Onsdag 27. november 2019 kl: 11:17
Af: Redaktionen

Som et led i sin strategi om at gå fra vækst til lønsomhed ændrer det norske lavprisflyselskab Norwegian i sit langdistancenetværket. Ændringerne betyder øget frekvens mellem Europa og USA, mens langdistanceoperationen fra luftahavnene i København og Stockholm indstilles. Ændringerne berører 23 medarbejdere hos Norwegian, der i dag er beskæftiget med blandt andet at vedligeholde selskabets Dreamliner-fly i Københavns Lufthavn

Norwegian har de senere måneder foretaget en grundig gennemgang af sit globale langdistancenetværk. Baseret på efterspørgslen i de forskellige markeder kombineret med driftsudfordringerne med Rolls Royce-motorerne på selskabets Dreamlinere er det besluttet, at ruterne til USA fra Københavns Lufthavn ikke vender tilbage efter vinterpausen. Samtidig indstilles ruterne til Bangkok og Krabi i Thailand. 


Fra Stockholm indstilles ruterne til USA og Thailand fra 29. marts 2020. USA-flyvningerne fra Oslo fortsætter som hidtil. 


Selskabet oplever stor efterspørgsel på ruter fra store europæiske byer som London, Barcelona og Paris til destinationer i USA og øger frekvensen på flere af disse ruter. Der er også lanceret nye ruter mellem Europa og USA i den seneste tid for at møde den voksende efterspørgsel. Norwegian tilbyder næsten 50 ruter mellem Europa og USA og er det største udenlandske flyselskab i New York.


- Vi evaluerer løbende vores rutenetværk for at sikre, at vi møder efterspørgslen. Vi oplever stigende efterspørgsel på vores ruter mellem USA og Europa. Samtidig ser vi, at langdistancemarkedet til og fra Skandinavien er lille, sammenlignet med de store byer som New York, London, Los Angeles, Paris og Rom, siger Senior Vice President Commercial Matthew Wood.


- Skandinavien er ikke stort nok til at opretholde interkontinentale flyvninger fra både Oslo, Stockholm og København. Vi har i længere tid haft udfordringer med Rolls Royce-motorerne på vores langdistancefly, hvilket betyder, at vi har flere fly på jorden. Dette påvirker ruteprogrammet, siger han videre.


Norwegians kort- og mellemdistancerutenetværk fra København, Stockholm og Oslo påvirkes ikke af ændringerne i langdistancetilbuddet. Tidligere på efteråret lancerede Norwegian 16 nye ruter fra Skandinavien, hvoraf de syv er fra Danmark. Samtidig har selskabet øget antallet af afgange på en række ruter fra flere destinationer i Danmark, Norge og Sverige. Norwegian har i alt cirka 50 direkte ruter fra København til destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten.


Som følge af ændringerne i rutenetværket vil der ikke fremover være vedligehold af selskabets Dreamlinere i Københavns Lufthavn. Det vil berøre 23 medarbejdere i den tekniske organisation i København, der i alt tæller omkring 80 medarbejdere. Selskabet arbejder sammen med de faglige repræsentanter og medarbejderne for at finde løsninger, der er mindst muligt indgribende for den enkelte. Piloter ansat på Norwegians langdistancebase i Københavns Lufthavn berøres ikke af ændringerne. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst