Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

EU-Parlamentet har sagt ja til EU’s nye transportkommissær

Mandag 18. november 2019 kl: 12:40
Share  


Af: Redaktionen

Efter en flere timers lang spørgerunde i EU-Parlamentets transportudvalg blev den kommende EU-Kommissions transportkommissær - den rumænske EU-parlamentariker Adina-Ioana Vălean - torsdag godkendt som ny transportkommissær

EU-Parlamentet har sagt ja til EU’s nye transportkommissær
Adina-Ioana Vălean var den anden kandidat til posten som transportkommissær, da EU-Parlamentet i første omgang afviste den første kandidat Rovana Plumb.


Under høringen i EU-Parlamentet erkendte den kommende transportkommissær, at hun mangler teknisk viden på nogle af transportområderne, men at hun vil rette op på manglerne hurtigst muligt. Spørgsmålene fra EU-Parlamentarikerne i EU-Parlementets transportudvalg gik i vid udstrækning på jernbane, luftfart og søtransport.


Under høringen sagde Adina-Ioana Vălean blandt andet, at hun vil arbejde for øget trafiksikkerhed og for at få fuldtført EU’s Single European Sky for at reducere trængslen i luftrummet og mindske udslippet fra flyene. Hun agter også at sætte skub i overgangen til mere rene køretøjer og opbygningen af et offentligt tilgængeligt system af tank- og ladestationer til alternative energiformer.


Hun påpegede også, at hun vil forsvare budgettet for Connecting Europe Facility i de kommende budgetforhandlinger.


Adina-Ioana Vălean blev også spurgt ud om, hvilke initiativer hun vi tage for eksempelvis at støtte de mennesker, der arbejder i transportsektoren.


- I ITD byder vi den nye transportkommissær velkommen og håber, at hun vil arbejde hårdt for at sikre gode regler for vejgodstransportbranchen. Selvom vejgodstransportsektoren ikke var et fokuspunkt under høringen, håber vi, at hun vil sætte sektoren højt på dagsordenen, når hun tiltræder stillingen som transportkommissær - ikke mindst fordi hun skal være med til at køre EU’s Vejpakke i garagen, siger ITD’s erhvervspolitisk chefkonsulent i Bruxelles Emma Hadrovic.


Adina-Ioana Vălean er nuværende formand for Det Europæiske Folkepartis Gruppe (EPP) og bestrider posten som formand for Udvalget om Industri, Forskning og Energi i EU-Parlamentet. Hun har tidligere været formand for miljøudvalget i EU-Parlamentet og tidligere næstformand i EU-Parlamentet. Adina-Ioana Vălean har også været parlamentarisk ordfører på forslaget om Connecting Europe Facility, som handlede om finansiering af investeringer til forbedring af EU's transport, energi og digitale netværk.


Det er endnu usikkert, hvornår den nye EUKommission vil begynde sit arbejde, da en samlet ny EU-Kommission først skal godkendes på et plenarmøde, hvor alle EU-Parlamentets politikere skal afgive deres stemme.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Passagertallet faldt med 86 procent
- Den første elektriske handicapbus er sat i drift
- For mange glemmer stadig billetten
- Bilimportør-organisation vil lukke af for 1 million personbilers adgang de største byer
- Køreskole mister sin godkendelse til at udbyde taxikvalifikationsuddannelse
- Busoperatør tager gas på CO2-udslippet med 16 nye busser
- Transportskoler inddrages i nyt projekt
- Ny bro-direktør kommer fra trafikselskab i Skåne
- Niels Christian Just blev buschauffør som 59-årig - det er hans ryg glad for
- Københavns metro får nye tog - og større kapacitet
- Finsk dækproducent opnår ISO-certificering i Nordamerika
- Dansk rederikoncern lukker rejsebureau i Litauen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst