Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Taxivognmænd debaterede med transportministeren om grøn omstilling

Tirsdag 5. november 2019 kl: 15:22
Af: Redaktionen

Den grønne omstilling blev mandag meget konkret for 180 taxivognmænd, der deltog i en konference om grøn omstilling i taxibranchen. Inden debatten kunne vognmændene se og prøvekøre seks bilimportørers bud på fremtidens el-taxi. Under konferencen slog transportminister Benny Engelbrecht fast, at taxier er en del af den kollektive transport



Det store trækplaster for en del af de fremmødte var at sparke dæk på de nye el-biler. Efterfølgende deltog vognmændene fra Dantaxi i en debat med transportminister Benny Engelbrecht om taxibranchens fremtidige rammebetingelser, hvor især antallet af ladestandere, afgifter på nul-emissionsbiler samt autobranchens muligheder for levering var i centrum. Transportminister Benny Engelbrecht noterede med tilfredshed, at taxierhvervet allerede nu udviser stor omstillingsparathed. Han nævnte som eksempel, at antallet af nul-emissionstaxier udgør to trediedele af samtlige ansøgninger til nye tilladelser.


Debatten afspejlede taxibranchens udfordringer i forbindelse med virkningerne af taxiloven og grøn omstilling. Benny Engelbrecht slog fast, at taxierhvervet er en del af den kollektive transport, og han lagde op til et partnerskab om udformningen af konkrete tiltag i den kommende klimalov.
 

Vicedirektør Trine Wollenberg fra Dansk PersonTransport pegede på, at dagens arrangement var en succes. 


- Generelt set synes jeg, at vi fik taget fat i nogle relevante problemstillinger, og at vi fik adresseret mange af de ting, som taxibranchen ønsker at få sat på dagsordenen, sagde hun.


Direktør i Dantaxi, Carsten Aastrup var især tilfreds med den debat, der blev rejst. Og at der blandt selskabets taxivognmænd udvises en så stor interesse for grøn omstilling.


- Arrangementet i dag viser, at vores vognmænd gerne vil den grønne omstilling, selvom de for eksempel oplever udfordringer med mangel på ladestandere. Taxi er ikke kun transport fra A til B. Kunderne ønsker samtidig et grønt valg. Noget vores vognmænd gerne vil give dem ved at investere i endnu flere nul-emissionstaxier end de over 45 vi allerede har kørende nu, sagde Carsten Aastrup.


Konferencen var arrangeret af Dantaxi og brancheforeningen Dansk PersonTransport. Konferencens hovedformål var at sætte fokus på den grønne omstilling, og dens betydning for den selvstændige taxivognmand.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst