Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
RAPPORT:

Fremtidens transportbranche byder på robotter og kunstig intelligens

Onsdag 9. oktober 2019 kl: 10:28
Share  


Af: Redaktionen

En ny rapport forudser, at robotter og teknologi vil ændre arbejdsvilkårene for chauffører og lagermedarbejdere. Rapporten konkluderer blandt andet, at antallet af job i transportbranchen ikke vil blive reduceret i de kommende år, og at der ventes en øget efterspørgsel på uddannede chauffører på grund af den stigende e-handel. På sigt vil nogle jobfunktioner forsvinde, mens nye og mere kundeorienterede jobs vil dukke op

Rapporten - Effekten af digital og teknologisk udvikling på beskæftigelsen af chauffører og lagermedarbejdere - er udarbejdet af konsulentfirmaet Valcon A/S på vegne af Handels-, Transport- og Servicesektorens Kompetenceudviklingsfond og retter fokus på fremtidens transportbranche. 


Formålet med rapporten har været at undersøge, hvordan den digitale og teknologiske udvikling forventes at påvirke beskæftigelsen for lager- og transportarbejde i Danmark inden for de kommende 5-10 år.


Transportbranchen er kommet for at blive
I følge rapporten vil kunstig intelligens og robotter forandre vilkårene på lagre og i lastbiler. Der er dog intet, som tyder på, at antallet af job i transportbranchen vil blive reduceret i de kommende år. Tværtimod viser konklusionerne, at der forventes at være en øget efterspørgsel på uddannede chauffører grundet den stigende e-handel. På sigt vil nogle jobfunktioner forsvinde, mens nye og mere kundeorienterede jobs vil dukke op.


Efteruddannelse med fokus på digitalisering
Selvom der er tale om øget automatisering og flere computerstyrede lagre, er det ifølge rapporten ikke ensbetydende med, at der vil ske en affolkning af medarbejdere. Snarere betyder udviklingen, at mange medarbejdere skal efteruddannes for at kunne leve op til nye krav om hurtigere og mere effektiv opgavehåndtering ved hjælp af digitale løsninger. 


Omstillingsparathed, uddannelse og efteruddannelse bliver centrale elementer for at fastholde beskæftigelse i branchen, konkluderer rapporten, fremhæver TUR - Transporterhvervets Uddannelser.


Interesserede kan læse hele rapporten her:Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbilchauffør fra Kroatien blev idømt fængelsstraf ved retten i Herning
- Opbygger var med til at vinde udbud og har leveret to opbygninger
- Nystartet vognmand kører ud med 650 nye heste
- Direktør i dansk vognmandsorganisation får britisk hædersbevisning
- Biogaslastbiler giver erfaringer til fremtiden
- Dagligvarerne kommer med biogas-lastbiler
- Shipping-firma i Fredericia kører ud med sværlasttrailer med udtræk
- Postkoncern sælger svensk datterselskab
- Udenlandsk lastbil havde hash med til Løsning
- Det første letbanetog er på vej til Odense - med lastbil
- Lastbil-koncerns danske selskab opnår højeste certificering inden for teknisk support
- Transportorganisation går fra en til to mand i Bruxelles

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst