Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportorganisation møder transportministeren fredag

Torsdag 15. august 2019 kl: 13:00
Share  


Af: Redaktionen

Der er sat en lang række aktuelle transporttemaer på agendaen, når ITD på fredag mødes med landets nye transportminister Benny Engelbrecht (S)


ITD’s formand Christian Sørensen Madsen, administrerende direktør Carina Christensen og chef for politisk afdeling Jørn-Henrik Carstens mødes på fredag med den nye transportminister, Benny Engelbrecht, og forventningerne til en god dialog med ministeren er høje.


- Vi ser meget frem til vores møde med landets nye transportminister. Vi vil på mødet ikke mindst opfordre ham til at lægge mange politiske kræfter i vejpakkeforhandlingerne, så der snarest muligt sikres nye fælles spilleregler for den europæiske vejgodstransport. Vi har ventet i årevis på, at de ansvarlige politikere får et nyt regelsæt på plads. Vi håber, at Benny Engelbrecht bliver den danske transportminister, der kan skrive ”opgaven fuldført” ud for Vejpakken, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen. 


ITD’s administrerende direktør, der blandt andet har været transportminister i 00’erne, peger på, at klimaet også vil blive drøftet på mødet:


- Erhvervet har længe efterlyst en klar politisk strategi for grøn omstilling af de tunge transporter. Det håber vi at få nu. Den grønne omstilling af vejgodstransporten når ikke i mål, hvis erhvervet ikke får nogle klare og målrettede pejlemærker at sigte efter. Transportbranchen er kompleks, og der er mange forskellige køretøjstyper og transportopgaver, siger Carina Christensen og fortsætter:


- Derfor er vores anbefaling, at den kommende regering hurtigst muligt nedsætter en klima- og miljøkommission med et bredt udsnit af repræsentanter fra branchen med henblik på at etablere en klar strategi for grøn vejgodstransport, i forhold til hvilken vej man ønsker at gå i Danmark - og resten af Europa - i forhold til fremtidig klima- og miljøregulering. Der skal ses på det store klimapotentiale, der for eksempel ligger i bedre udnyttelse af infrastrukturen, øget lastekapacitet for lastbiler, modulvogntog, alternative drivmidler og meget mere.


ITD agter også at vende Infrastrukturinvesteringer - herunder rastepladsproblematikken - med ministeren.


- Håndhævelsen af 25-timers reglen har gjort hverdagen vanskelig for chaufførerne, og sanktioneringen af parkering uden for båsene har reduceret antallet af tilgængelige rastepladser væsentligt. Vi står lige nu i en situation med øget pladsmangel og bøder til chaufførerne, som skal holde deres lovpligtige hvil, grundet den nye praksis med at sanktionere parkering uden for de afmærkede båse. Vores håb er, at der snarest kan optimeres på udnyttelsen af parkeringsarealerne, så der opmærkes flere båse - og at myndighederne slækker på den nuværende praksis, så ingen får bøder, så længe de ikke holder til gene for de øvrige trafikanter, og så længe de holder under 25 timer. Der er også en skjult kapacitet i måske at udnytte noget af området, som er reserveret til busser og privatbiler, som typisk ikke benytter rastepladser i stor udstrækning om natten. Det vil vi drøfte med ministeren, siger ITD’s formand, Christian Sørensen Madsen.


Organisationen lægger osgå op til, at der på mødet vil blive en snak om bødestørrelser:


- Trods talrige indsigelser fra ITD valgte Folketinget i starten af maj 2019 at vedtage forhøjede bødesatser for fejl og mangler ved tunge køretøjer. De nye regler flerdobler bøderne til lastbilchauffører og vognmænd, hvis der konstateres alvorlige, sikkerhedskritiske fejl på deres køretøj. I ITD mener vi, at det er en klar ommer. Begrundelsen for stramningen er for tynd, og bøderne rammer helt skævt. Det vil vi gøre ministeren klart opmærksom på. Der skal kunne skelnes mellem bevidst sjusk og fejl, som ikke kan opdages i hverdagen. For det er helt klart i orden med bøder, når der er åbenlyse fejl, som chaufføren kender til eller opdager. Men det er dybt uretfærdigt med bøder for fejl, som chaufføren ikke har en chance for at kende eller kan tjekke selv, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD’s politiske afdeling.


Også ITD’s verserende klage over ulovlig statsstøtte til PostNord vil blive vendt på mødet.

  
- ITD har lagt massivt pres på EU-Kommissionen i sagen om ulovlig statsstøtte til Post Danmark, og det har virket. Vi vil fortælle ministeren, at vi med sagen vil have vished for, at statsstøtten til Post Danmark ikke bidrager til at udkonkurrere private vognmænd. Danske transport- og logistikvirksomheder har ikke noget som helst imod konkurrence. Det er de vant til. Men, de hverken vil eller skal finde sig i at konkurrere med et selskab som PostNord, der med statsstøtte i ryggen kan dumpe priserne på levering af varer og stykgods, siger Carina Christensen.  
 
.Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kærren har ballasten med til mobilkranen
- Politiet kontrollerede særtransporter ved Varde
- Dansk pakkeboks-leverandør indgår aftale i Norge
- Transport- og logistikvirksomhed henter 315 millioner euro i kapitalindskud
- EU-Parlamentets transportudvalg har accepteret vejpakken fra EU-Kommissionen
- Ny trængselsanalyse understreger behovet for at bruge søvejen mere
- Ny lastbil med 330 hk er havnet på havnen
- Det er problematisk at varebiler ikke indgår i ny aftale om chaufførløn
- Lastbilsælger vender tilbage til opbygger
- Sønderjysk vognmand har fået ny tip-trailer
- En næsten ny lastbil kan give en 15 procents brændstofbesparelse
- Stigende trængsel gør det svært for virksomheder at tiltrække medarbejdere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst