Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Hirtshals Havn har haft fremgang i otte år i træk

Onsdag 13. marts 2019 kl: 10:00
Share  


Af: Redaktionen

Hirtshals Havn har haft fremgang i otte år i træk

Hirtshals Havn realiserede i 2018 en samlet omsætning på 80,2 millioner kroner. Dermed har havnen, der blandt andet har færgeforbindelser til Norge og Færøerne med videre forbindelse til Island og Grønlanden, haft en konstant omsætningsvækst siden 2010

Hirtshals Havn karakteriserer den samlede drift af havnen som fornuftig, da regnskabet for 2018 ender med et resultat på 14,9 millioner kroner og en egenkapital på 378,2 millioner kroner.


- Det er naturligvis tilfredsstillende, at vi runder en omsætning på 80 mio. kr., og det er samtidig vigtigt at sige, at det ikke skal stoppe her. Der bliver konstant arbejde med at udvikle de fremtidige vækstpotentialer og forbedre driften, og vi har igangsat processer, der skal skærpe vores profiler i forhold til den strategiske markedsfokusering, lige såvel som vi både organisatorisk og driftsmæssigt optimerer på stadig flere felter, siger bestyrelsesformand i Hirtshals Havn Anker Laden-Andersen.


- For os har 2018 været kendetegnet ved, at der på havnen er stærke aktører på transportforretningen, der fremviser en fortsat udvikling af aktiviteterne, men samtidig må vi dog erkende, at vi er udfordret på fiskerisegmentet. Det betyder, at vi skal arbejde med initiativer indenfor fiskesegmentet, som kan spille sammen med de helt klare potentialer som Hirtshals besidder på området, siger han videre.


Hirtshals Havns vækst har også i 2018 været baseret på en organisk vækst inden for primært transport og logistik. Havnen har imidlertid sag gang i en række initiativer, der over de nærmeste år skal tilføre havnen spring i omsætningen, som konsekvens af nyetableringer og tilførsel af nye aktiviteter. Hertil vil komme yderligere fokusering på udvikling af multimodale transportløsninger, der udnytter havnens lokalisering direkte til Skagerrak og med motorvej og jernbane direkte til havnen.


Med udgangspunkt i en strategisk målsætning om at integrere forretningssegmenterne på Hirtshals Havn vil havnen fremtidigt arbejde med at styrke erhvervsklyngerne i Hirtshals gennem udvikling og udlejning af arealer og tiltrækning af industribyggeri.


Fiskeriet i Hirtshals har tilsvarende havnens særlige bevågenhed, og havnen vil revurdere sit strategiske arbejde omkring styrkelse af fiskerisegmentet med henblik på at sikre grundlaget for fiskeforædlingsindustri. 


Det er havnens forventning, at de fire vindmøller, der skal opstilles på den nye landudvidelse, vil blive sat i drift i efteråret og dermed give havnen yderligere indtjening samtidig med, at Hirtshals' klimaprofil vil blive radikalt forandret.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportfirma i Aabenraa har taget flexibel trailer i brug
- Scania lancerer ny 13-liters motor med 540 hestekræfter
- Mercedes-Benz har sat strøm til en minivan
- City-traileren er åben for lidt af hvert
- Dårlig skiltning ved vejarbejder skyld i ulykker
- Elevator skal hjælpe trafikken under reparation af Ny Lillebæltsbro
- Limfjordstunnelen har det bedre end ventet
- Brancheorganisation opfordrer til bred enighed om infrastruktur
- Nye regler i miljøzonerne straffer mere miljøvenlige lastbiler
- Politiet tog 5.300 bilister i at køre for hurtigt
- Transportorganisation får digitaliseringschef og ny afdeling
- Politiet kontrollerede 99 vogntog i det nordlige Jylland

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst