Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Skagen Red er vokset som knudepunkt

Tirsdag 18. juni 2024 kl: 11:33
Af: Redaktionen

Skagen Red er vokset som knudepunkt

To Skagen virksomheder udvider med nye fartøjer til service til skibe, der ligger på Skagen Red, som gennem mange år har været et centralt knudepunkt for skibe, der sejler gennem Skagerrak og Kattegat og videre ind i - eller ud af - Østersø-området

Skagen Red er en god ankerplads, hvor fartøjer kan ligge, mens de kan gøre brug af den maritime service, som virksomheder på Skagen havn tilbyder. I løbet af de seneste år er aktiviteten på reden steget markant. Foruden Saga Shipping, der har serviceret skibe, både på reden og ved kaj i Skagen siden 1972, er der kommet endnu en aktør til, nemlig L&N Supply Ships.


Saga Shipping A/S råder over tre servicefartøjer. Seneste fartøj nybygget i Hvide Sande er »Skawlink V«, der kan have, hvad der svarer til to lastbilers godsmængde ombord, som kan fragtes fra fastlandet ud til skibe på reden. »Skawlink V« kan desuden levere op til 120 ton ferskvand pr. tur.


- Vi er meget glade for den øgede aktivitet på reden - det er yderst positivt for hele vores område og rigtig godt, at vi som servicevirksomhed kan følge med efterspørgslen, siger direktør for Saga Shipping, Peter Møller.


Både Saga Shipping og L&N Supply Ships’ serviceydelser dækker besætningsskifte, proviantering, bunkerservice, samt reparationer. 


L&N Supply Ships har eksisteret i fire år. Virksomheden, der startede i Frederikshavn, rykkede for to år siden til Skagen og råder i dag over to fartøjer, men der er et tredje på vej. Det er »LN Commandor«, som kan have 90 ton på dækket og 120 ton ferskvand i tankene.


- Markedet er simpelthen blevet større. På nuværende tidspunkt ser vi en 30 procent fremgang i forhold til 2023. Efter sommerferien udvider vi med et nyt datterselskab, som vi glæder os til at fortælle mere om, siger administrerende direktør og partner i L&N Supply Ships, Rasmus Høj Larsen.


I Skagen Havn har vicedirektør Mikal Nielsen også bemærket den øgede aktivitet på reden.


- Vores maritime servicevirksomheder på Skagen havn er uundværlige aktører. Med deres omfattende tjenester, er de med til at styrke den maritime service, som er et af Skagen Havn's kerneforretningsområder, siger han.


Både Saga Shipping A/S og L&N Supply Ships opererer alle årets 365 dage.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Vejdirektoratet skal undersøge muligehederne for at genbruge dele af 3,2 kilometer lang bro
- Rønne bliver udskibningshavn for polsk vindmølleprojekt
- Greenport Scandinavia er kommet nærmere Hirtshals Havn
- Rederi forventer mange rejsende de kommende uger
- Ø-havn får statsstøtte til udvidelse
- Aalborg-virksomhed har med succes testet maritimt brændselscellesystem
- Den maritime industri håndplukker startup-virksomheder
- Lastbilchauffører får lettere ved at parkere på østjysk færgehavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst