Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Britisk styrmand erkender sig skyldig efter skibskollision

Torsdag 16. juni 2022 kl: 10:27
Af: Redaktionen

To besætningsmedlemmer på det danske skib »Karin Høj« mistede livet i december sidste år, da deres skib kæntrede efter, det var blevet påsejlet af britiske fragtskib »Scot Carrier«. Under et restmøde torsdag i Københavns Byret erkendte den 30-årig britiske styrmand, der havde vagten om bord på det britiske skib, sig skyldig

I dag har en 30-årig britisk styrmand fra fragtskibet erkendt sig skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.


Forud for retssagen oplyste anklagemyndigheden, at den britiske styrmand var tiltalt efter straffelovens paragraf 241 for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder blandt andet ved at have sejlet skibet i alkoholpåvirket tilstand. 


Derudover var han tiltalt efter straffelovens paragraf 253, stk. 1, nr. 2 for at sejle videre efter kollisionen uden at yde hjælp eller assistance til besætningen på Karin Høj.


Den tiltalte styrmand erkendte, at han var påvirket af alkohol, at han talte i mobiltelefon, og at han ikke reagerede på eller registrerede radaroplysninger om Karin Højs position eller signaler fra skibets radiosystem. 


Det britiske skib kolliderede med Karin Høj i en zone, hvor man bør være ekstra opmærksom.


Styrmanden erkendte også, at han sejlede videre efter kollisionen uden at yde hjælp eller assistance til besætningen på Karin Høj.


Ifølge Københavns Politi har redningsmandskab kun fundet den ene af de to søfolk, men at den anden savnede også betragtes som omkommet.


Den 30-årige styrmand blev efter kollisionen anholdt af svensk politi, og ved et grundlovsforhør i Københavns Byret blev han fredag 17. december varetægtsfængslet in absentia. Han blev udleveret søndag 6. februar 2022 og har siden siddet varetægtsfængslet.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst