Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
UNDERSØGELSE FOR INGENIØRFORENINGEN:

Én ud af tre vil flyve mindre i fremtiden

Fredag 19. februar 2021 kl: 11:18
Share  


Af: Redaktionen

Coronakrisen ændrer flyvevanerne. En undersøgelse af befolkningens holdning til at rejse med fly, som Ingeniørforeningen IDA har fået gennemført, viser, at knap hver tredje borger i Danmark vil flyve mindre, når pandemien er fortid

Den aktuelle vinterferie nydes i år i stor stil herhjemme. Dobbelt så mange har forud-booket feriehuse i Danmark  i februar 2021 sammenlignet med året før, viser tal fra Danmarks Statistik.


Meget tyder også på, at coronakrisen vil sætte spor sine spor, hvad angår flyvevaner i fremtiden. I en befolkningsundersøgelse, som Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen, IDA, har 30 procent svaret: ”Jeg vil ikke flyve så ofte som før corona-krisen” eller ”jeg vil flyve kortere distancer end før corona-krisen” eller ”jeg vil helt holde op med at flyve”.


- Det er godt nyt for klimaet, at så mange har fået øjnene op for, at der er dejligt at holde ferie i Danmark, eller at man kan rejse på andre måder end med fly, siger Thomas Damkjær Petersen, der er formand for Ingeniørforeningen, IDA.


Hver danskers forbrug udleder cirka 17 ton CO2 pr. år ifølge Concito, hvor flyrejser alene står for 2-3 ton af dem. Derfor er der meget at spare i det store CO2-regnskab, hvis vi i fremtiden vælger at holde ferierne hjemme i Danmark eller bruger andre transportformer end fly for at komme rundt i Danmark og resten af verden.


- Vores befolkningsundersøgelse viser, at knap en tredjedel af befolkningen seriøst overvejer, om det nu også er nødvendigt at flyve, når man skal på ferie, eller om man kan tage bil, tog, bus eller allerbedst: cyklen, siger Thomas Damkjær Petersen.


Coronapandemien sætter måned efter måned sine tydelige spor i mange brancher blandt andet i flytrafikken. Knap 170.000 passagerer gik igennem Københavns Lufthavns terminaler i januar i år. Det er 91,9 procent færre end sidste år. Når verden åbner igen, forventes det, at flytrafikken vil stige igen.


- Det er ikke fordi, vi går ud og anbefaler, at folk slet ikke skal flyve i fremtiden. Men det er rigtig godt for det store internationale klimaregnskab, hvor vi jo har underskrevet Paris-aftalen, der forpligter os til at bidrage med at sænke CO2-udledningen væsentligt. Derfor er det sød musik i mine ører, at danskerne nu ser ud til at tænke fly mere ud af ligningen, når det handler om ferierejser, siger Thomas Damkjær Petersen.


Hos IDA peger man på, at flytransport har brug for ny luft under vingerne. IDA arbejder derfor på at begrænse udledningerne ved flyvning blandt andet udvikling af alternative brændstoffer med teknologier som power-to-x.
Mand

Kvinde

18-34 år

35-49 år

50-70 år

Alle

Jeg vil ikke flyve så ofte som før corona-krisen

23 %

22 %

24 %

21 %

23 %

23 %

Jeg vil flyve kortere distancer end før corona-krisen

7 %

5 %

8 %

5 %

4 %

6 %

Jeg vil helt holde op med at flyve

4 %

2 %

4 %

2 %

2 %

3 %

Jeg fløj ikke før corona-krisen

21 %

20 %

16 %

20 %

25 %

21 %

Jeg vil flyve mere end før corona-krisen

13 %

12 %

15 %

14 %

10 %

13 %

Det ved jeg ikke

33 %

40 %

34 %

39 %

37 %

37 %


(Kilde og tabel: IDA)Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tysk transportkoncern sætter rekord i sit nordiske datterselskab
- Tolderne finder færre ulovlige våben
- Lufthavn på Djursland ser frem til flere flyruter
- Lufthavn har overtaget ny bagage-bygning
- Passagertallet stiger til og fra lufthavn med ny togforbindelse
- Lufthavn på Amager havde 6.000 rejsende dagligt i april
- Skandinavisk flyselskab starter direkte flyvinger mellem Oslo og New York
- Bagmand, mellemmænd og kurérer fik dom i narkosag
- Aalborg får lavprisflyforbindelse til Stockholm
- Irsk lavprisflyselskab genåbner base i Billund
- Forbud mod at lande med passagerer uden negativ corona-test bliver forlænget
- Halvanden procent blev sendt retur eller destrueret

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst