Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Øresundshavn fyrer 55 mand

Tirsdag 26. maj 2020 kl: 12:48
Share  


Af: Redaktionen

De økonomiske konsekvenser af corona-situationen betyder, at Copenhagen Malmö Port (CMP) har besluttet at opsige 55 medarbejdere i København for at fremtidssikre selskabets virke som havneoperatør og forvalter af kritisk infrastruktur. Opsigelserne berører både havnearbejdere og funktionærer. CMP varslede allerede i april 40 opsigelser i Malmö, der som Skandinaviens største bilhavn er hårdt ramt af det globale fald i bilproduktionen

CMP kan konstatere, at corona-situationen har resulteret i en markant nedgang på tværs af CMP’s forretningsområder. 


Prognoserne peger fortsat på, at krydstogtsæsonen 2020 er helt aflyst, ligesom en række af de øvrige forretningsområder oplever op til en halvering i håndterede volumener. 


- Det gør mig virkelig ondt at måtte meddele om yderlige opsigelser i CMP. Målsætningen er og har naturligvis været at minimere konsekvenserne af krisen mest muligt. Men den situation, som vi befinder os i, påkræver desværre, at vi tilpasser organisationen for at fremtidssikre vores virke på havnen, siger Barbara Scheel Agersnap, der er administrerende direktør i Copenhagen Malmö Port AB. 


CMP har arbejdet hårdt for at afbøde omfanget af krisen, men effekterne af de initiativer, der er blevet sat i gang, rækker ikke til at dække de økonomiske tab, som CMP oplever på kort sigt og forudser på længere sigt. 


- Faldet i antal anløb og håndterede volumener og dermed indtægtstab er simpelthen for store til at blive dækket af de tiltag, vi tidligere har søsat. Og med den usikkerhed, der hersker omkring krisens længde og dybde og påvirkning af vores underliggende markeder som for eksempel krydstogtturisme, energiressourcer, forbrugsvarer og råmaterialer, er vi beklageligvis nødt til at reagere nu og komme med endnu en forfærdelig trist besked som denne, siger Barbara Scheel Agersnap.


Opsigelserne kommer på trods af en omfattende spareplan og brugen af statslige hjælpepakker.


- Der er simpelthen ikke andre værktøjer tilbage i værktøjskassen i denne akutte situation. Vi vil gøre alt for at få CMP tilbage i sin bedste form. Også som arbejdsplads. Det er vigtigt for dansk samhandel - nu og som vej ud af krisen - og vi vil gøre os umage for at yde samme service overfor vores kunder, også selvom vi må sige farvel til dygtige medarbejdere, siger Barbara Scheel Agersnap. 


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Multiplads på Djursland-havn har plads til mange ting
- Dansk værft vinder udbud om miljøskibe
- Gående og cyklende kan komme gratis ud at sejle på 53 færgeruter
- Søsterskibe kommer til at krydse hianden på Østersøen
- Hurtigfærge med en fortid på Kattegat skifter fra norsk til tysk rederi
- Rederi styrker sit fokus på fragt
- Corona-situationen får færgerederi til at fyre 650 medarbejdere
- Svensk færgerederi får bygget nye superfærger i Kina
- Hvad sker der, når robotterne komme om bord
- Gratis vejrdata skal blæse samfundet mod mere bæredigtighed
- Dagsfærge fra Det Irske Hav er blevet natfærge i Middelhavet
- Vestkysthavn får ny godsrute med forbindelse til Spanien, Portugal og Irland

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst