Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
NYTÅRET SET FRA ATL:

Årets ord er lærepladsgaranti

Onsdag 2. januar 2019 kl: 13:35
Af: Redaktionen

Ved årets udgang kårer Dansk Sprognævn traditionen tro årets ord. Det er et ord, der har haft en særlig betydning i løbet af året eller rummer sin egen historie. I 2018 faldt valget på ”hvidvask”. Det var i skarp konkurrence med ord som ”puttemiddag” og ”plantekød”. - Hvis jeg skal pege på årets ord i transportsektoren, står valget mellem to - ”lærepladsgaranti” og ”filippiner-sagen”, siger Peter B. Jepsen, der er formand for ATL

- Det er to ord, der har sat dagsordenen i 2018 og vil gøre det igen i det kommende år, påpeger han.


Lærepladsgarantien blev introduceret af ATL i begyndelsen af 2018. 


Peter B. Jepsen skriver siger videre:


Som ordet antyder, garanterer vi alle, som ønsker at arbejde som chauffør, en læreplads. Det er et afgørende løfte og et vigtigt signal.

Job i transport-kampagnen under Transportens Udviklingsfond har længe gjort et stort arbejde for at fortælle unge om, hvad det vil sige at arbejde som chauffør. Der er så stor interesse for kampagnen, at den er blevet forlænget i flere omgange. 

Med lærepladsgarantien åbner vi armene for dem, som beslutter sig for at arbejde i transportsektoren. Vi har brug for alle, hvis vi skal undgå alvorlig mangel på arbejdskraft i de kommende år. 

Vi kan nu begynde at aflæse resultatet af indsatsen i tallene. Der er på det seneste sket en svag stigning i antallet af unge, der uddanner sig til chauffør. Det er flot, da der er en hård kamp om de unges opmærksomhed i disse år. Jeg håber, at stigningen vil fortsætte i det kommende år. Det vil være godt for os alle sammen.

”Filippiner-sagen” er årets negative ord og behøver vist ikke nærmere introduktion. Sagen fra Kurt Beier Transport i Padborg har kastet en skygge over vores branche og skadet os alle. 

Vi har taget kraftigt afstand fra de kummerlige forhold, som virksomheden har tilbudt en gruppe filippinske chauffører i Padborg. 

Der ligger nu en meget klar beslutning vedtaget af et enigt folketing, hvor regeringen er blevet pålagt at sikre ordnede forhold inden for cabotagekørsel, tredjelandskørsel og kombitransporter. De kommende måneder vil vise, hvilke konsekvenser sagen vil få på længere sigt. Der er ingen tvivl om, at det er stramninger af reglerne og øget kontrol, der er på den politiske dagsorden.

I ATL arbejder vi for, at der er ordnede forhold i branchen. Vi kan begynde med at stille krav til hinanden, udvise kollegial adfærd og leve op til de standarder, som alle, der ønsker branchen en fremtid, forventer.  
Det er forudsætningen for at få flere dygtige folk ind i vores branche. 

2019 bliver et travlt og spændende år. 

Godt nytår








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst