Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU vedtager fælles kørekort

Torsdag 14. december 2006 kl: 16:14
De over 110 forskellige typer kørekort, som findes i EU-landene, skal nu erstattes af ét fælles kørekort

• Ens kørekort i hele EU, mindre mulighed for snyd og forbedret færdselssikkerhed. Det er nogle af resultaterne af de nye regler for kørekort, som EU-Parlamentet netop har vedtaget med stort flertal. De over 110 forskellige typer kørekort, som findes i alle EU-landene, skal nu erstattes af ét fælles.
Anne E. Jensen, medlem af EU-Parlamentet for Venstre, mener, at et fælles EU-kørekort er en rigtig god ide.
- De mange typer kørekort gør det umuligt for en dansk færdselsbetjent at kontrollere, om et kørekort er ægte. Med én standard for kørekort kan man lave en reel kontrol, siger hun.

Stop for kørekortturrisme
De nye regler betyder også, at en kørekortansøger, der har fået frakendt kørekortet i ét EU-land, ikke kan få udstedt kørekort i et andet EU-land.
- Som det er nu, kan en spritbilist, der har fået frakendt kørekortet i et EU-land, tage til et andet og få et nyt, siger Anne E. Jensen.
- Det er det, man kalder for kørekortturisme, og det er til skade for færdselssikkerheden. Men med de nye regler bliver der nu sat en stopper for det.

Frist på 26 år
Anne E. Jensen er dog mindre tilfreds med, at nye kørekort først fra 2013 skal følge EU-standarden, og at alle gamle kort først skal være udskiftet i 2033.
- Det kan virke mærkeligt, at man indfører regler, der først skal virke om 26 år, men det er EUs ministre, der har villet det sådan.

Fakta om det ny EU-kørekort:
- Fra 2013 skal nyudstedte bil- og motorcykelkørekort kun være gyldige i 10 år. Landene kan dog individuelt vælge at hæve det til 15 år
- Udskiftningen af kort bliver rent administrativ. Der skal altså ikke tages en ny køreprøve
- Ved fornyelse af bil- og motorcykelkort kan en medlemsstat indføre obligatorisk lægetjek
- Fra 2013 skal nyudstedte bus- og lastbilkørekort kun være gyldige i 5 år.
- Ved fornyelse af bus og lastbilkørekort er det op til medlemsstaterne at bestemme, hvordan de vil sikre, at føreren opfylder kravene.
- Fra 2013 skal alle nye kørekort følge de nye standarder og gyldighedsperioder og alle gamle kort skal være udskiftet og ligeledes følge de nye gyldighedsperioder fra 2032
- Man kan kun have kørekort i én medlemsstat. Myndighederne kan undersøge, om en kørekortansøger har eller har haft kørekort i en anden medlemsstat. Hvis det er tilfældet, skal de nægte at udstede kørekort.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færgerederi får ny ny direktion
- Dagligvarer kommer med to nye kølebiler
- Lufthavn ved Aalborg havde fremgang i april
- Skib lastet med træ-, plastik- og metalaffald brød i brand i Køge Havn
- Danmarks største containerhavn øgede sin markedsandel
- Kranproducent ved Aarhus løftede 2023 op på et tilfredsstillende resultat
- Offentligt ejet lodsvirksomhed kom gennem 2023 med stigende omsætning og flere lodsede sømil
- Færdselsstyrelsen udsender vejledning om indplacering af lastbiler i CO2-emissionsklasser
- Færgerederi sælger hurtigfærge fra 1998
- Sammensluttede fagforeninger fik godt fem millioner ind
- DSB åbner sin app for tjek ind og ud
- Arbejdsgiverorganisation fortsætter med samme formand
-

Klik venligst