Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde

Torsdag 29. februar 2024 kl: 09:56
Af: Redaktionen

Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde

Sidste år overtog Aalborg Havn - Port of Aalborg - driften af containerterminalen på Østhavnen efter 50 års partnerskab med Royal Arctic Line, der bruge haven ved Limfjorden som basishavn for søtransport mellem Danmark og Grønland. Royal Arctic Line løftede sine aktiviteter til Aarhus, og Aalborg Havn løftede sine containeraktiviteter op på et nyt niveau

Hvor højt det nye niveau ligger, oplyser Aalborg Havn endnu ikke noget om. I stedet er havnens ledelse tilfredse med resultatet for 2023, hvor havne lagde ud med en ambition om at skabe mere værdi for nordjyske aktører, der sender gods ind og ud af Aalborg. 


Et år efter overtagelsen af containerterminalen er containerforretningen vokset trods et udfordret marked.


- Til stor tilfredshed løftede vi containervolumen gennem 2023. Nu ser udviklingen ud til at fortsætte. I januar i år håndterede vi for eksempel ét anløb, som alene involverede flere containere end hele januar sidste år, siger Søren Bæk Christensen, der er Director of Operation hos Port of Aalborg.


Siden overtagelsen har fokus været på at etablere en vækstdriver for nordjysk erhvervsliv. Med udgangspunkt i lokalforankret logistik skal containerterminalen komme nordjyske virksomheders behov i møde og sikre, at der findes en vej ud i verden via Aalborg.
 

- Vi kan se tilbage på et år med positiv udvikling og stor opbakning til containerterminalen fra rederier, speditører og virksomheder. Sammen med vores samarbejdspartnere har vi skabt et stærkt setup med bedre logistikløsninger og mere effektiv godshåndtering. Dét gør en forskel hos nordjyske importører og eksportører, siger Søren Bæk Christensen.


Blandt brugerne af Aalborg Containerterminal er én af verdens største transportkoncerner, som fra sin afdelingen i Nørresundby servicerer virksomheder i Nordjylland med sø-, vej- og lufttransport.


- Aalborg Containerterminal er gennem tiden blevet en konkurrencedygtig terminal. Fra Aalborg kan vi tilbyde nordjyske virksomheder adgang til det globale transportnetværk, og ofte med en besparelse på både bundlinjen og i CO2-regnskabet til følge. Desuden kan vi takket være et godt samarbejde med Port of Aalborg og stevedorerne tilbyde lagerfaciliteter på havneområdet, siger Sune Foldberg, der er Business Development Manager hos DSV.
 

DSV har blandt andre været involveret i, at flere store rederier nu tilbyder service fra Aalborg.
 

- Det er godt nyt for nordjysk erhvervsliv, at der er masser af aktivitet på containerterminalen i Aalborg. Den positive udvikling kan i sidste ende være med til at øge antallet af anløb og rederier, og det kommer de nordjyske virksomheder til gavn, fordi det øger konkurrencekraften, siger Sune Foldberg videre.
 

Fra den 89.000 kvadratmeter store containerterminal i Aalborg er der ugentlige feederruter til containerhavnene i Hamburg og Bremerhaven.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst