Energiselskab blander HVO i dieselolien på tankstationen
Mandag 27. marts 2023 kl: 12:43
Af: Redaktionen

Som en ny mulighed for transportvirksomheder, der vil bidrage til at reducere deres CO2-aftryk, lancerer DCC Energi konceptet, HVO Flex. I stedet for at levere HVO til kundernes hjemmetanke kan transportørerne købe præcis den mængde, de ønsker - med fuld dokumentation for købet. Selve HVO-brændstoffet blandes i tanken på en lokal Shell-station efter ønske eller indgår i den samlede brændstofforsyning til de danske Shell stationer
Ifølge Søren Møller Maretti, der er direktør for Mobilitet i DCC Energi, er det i mange sammenhænge blot en del af kundernes samlede brændstofforbrug, hvor de ønsker at bruge HVO. Derfor er alternative løsninger - som eksempelvis levering til en hjemmetank - ofte komplekse og tidskrævende. Her kan HVO Flex-konceptet give transportkunder en anderledes mulighed for at købe HVO til iblanding i dieselbrændstoffet på Shell-tankstationerne og på den måde samlet set bidrage til at nedbringe CO2-aftrykket fra det brændstof, der bliver solgt. Iblandingen sker ud fra en nøje dokumenteret proces. Og hver kunde modtager et bevis for deres køb af HVO. Samtidig kan kunden selv vælge præcis, hvor meget HVO man ønsker iblandet.
- For at gøre det så relevant som muligt for vores transportkunder, har vi valgt at gå ud med to modeller. En, hvor vi helt fysisk leverer den aftalte mængde HVO ud på en Shell-station, som kunden selv vælger. Eksempelvis en station de ofte selv benytter. Og en model, hvor vi mere tilfældigt lader den mængde HVO, kunden betaler for, indgå i den samlede brændstofforsyning til vores stationer. Det er altså et koncept, hvor der ikke direkte hældes HVO i kundens lastbiler, men hvor man samlet set bidrager til at erstatte fossil diesel med HVO, forklarer Søren Møller Maretti.
Han understreger, at uagtet hvilken model kunden vælger, så baserer HVO Flex-konceptet sig på, at der fysisk iblandes den aftalte mængde HVO i Shell-stationernes brændstofforsyning. Altså, at man som køber af HVO bidrager til, at CO2-aftrykket fra det solgte brændstof samlet set bliver lavere - præcis som hvis man brugte HVO’en direkte i sine egne biler. Derfor er der også lagt stor vægt på dokumentation af hver leverance, som verificeres af en uafhængig revisor, som kundernes synlige bevis på, at HVO’en faktisk er leveret til stationerne.
- Det stiller naturligvis krav om dokumentation, når vi tilbyder, at du som kunde kan sikre, at en mængde fossil diesel erstattes med HVO uden, at det nødvendigvis er i dine egne biler. Her sikrer vores revisorkontrol, at hvert af de beviser, vi udsteder for kundernes køb, er unikke, siger Søren Møller Maretti.
DCC Energi opkræver merprisen for HVO som et tillæg på fakturaen. Det nye HVO Flex-koncept kan benyttes af alle Shell Card Erhverv-kunder, men er til en start alene tiltænkt transportbranchen.
.jpg)
© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

- EU-Kommissionen har fremlagt forslag om særlige køre- og hviletidsregler for turistbuschauffører
- Transportministeren har sat navne på udvalg om kollektiv mobilitet i hele Danmark
- Statens selskab for flyveledelse får tog-direktør som formand
- Politiet blitzede 40 bilister blitzet ved vejarbejde - syv står til frakendelse af kørekortet
- Populær café fra Horsens kommer til nyt truckstop
- Andelen af elektriske busser er næsten fordoblet
- Lufthavn kom ud af første kvartal med underskud
- Lufthavn i Sydjylland får ny formand
- Fredag 19. maj 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Godt hver tiende bilist har kørt over for rødt lys
- Antallet af ladepunkter stiger mere end antallet af el-biler
- Tidligere minister forlader flyveledelses-selskab
Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes! |
||
Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget! |