Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Britiske rejserestriktioner bliver lempet

Fredag 27. november 2020 kl: 09:55
Af: Redaktionen

Den britiske regering har meldt ud, at de særlige restriktioner over for personer, der har opholdt sig eller opholder sig i Danmark og som ønsker at rejse ind i Storbritannien, bliver ophævet. Det hjælper eksempelvis danske rederier, som opererer i britisk farvand. restriktionerne har eksempelvis betyder, at danske søfolk og søfolk, som har rejst gennem Danmark, siden 7. november ikke har måtte rejse ind i Storbritannien

Det har besværliggjort hverdagen for flere danske rederier, som opererer i britisk farvand. Besætningsskift har været umuligt for mange af søfolkene, og besætningerne har måtte tage længere ture på havet.


Den britiske regering meldte torsdag ud, at de ophæver de særlige restriktioner mod Danmark, som blev indført på grund af frygten for en muteret version af coronavirus i danske mink. Det er en melding, som blandt andet glæder rederiet Ziton, som reparerer havvindmøller og i øjeblikket sejler ud fra Wales.


- Det har praktisk talt været umuligt for os, at få besætningen af og ny besætning på vores skib i Wales. Det er ikke optimalt at være på havet meget længere end den planlagte periode, og vi var begyndt at se efter, om vi kunne sejle andre steder hen for at lave besætningsskift. Derfor kommer det som en tidlig julegave, at tingene nu normaliseres en smule, siger Thorsten Jalk, der er administrerende direktør i Ziton.


Det er især rederier, der er beskæftiget inden for havvind og offshore olie og gas, der sejler i britisk farvand, som har været berørt af de britiske restriktioner.


Også i Danske Rederier er der glæde over aftenens udmelding.


- Nu kan danske rederier endelig få friske søfolk ind i England for at afløse deres kolleger. De sidste uger har rederierne skulle lave en del krumspring for at kunne skifte besætninger, hvis det overhovedet har kunne lade sig gøre. Derfor er ophævelsen af de særlige karantæneregler godt nyt for de danske skibe i britiske farvand, siger viceadministrerende direktør i Danske Rederier, Jacob K. Clasen.


Han sender på vegne af Danske Rederier en tak til de danske myndigheder:


- Udenrigsministeriet har sammen med andre danske myndigheder gjort en stor indsats for at forklare COVID-19-situationen i Danmark overfor briterne. Det er helt sikkert medvirkende til, at briterne nu trygt kan ophæve den negative særbehandling af danskere, siger Jacob K. Clasen.


De særlige restriktioner ophæves fra lørdag 28. november klokken 5.00.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst