Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION OM PÅSTÅET TOMKØRSEL:

- Det er et falsum

Onsdag 5. august 2020 kl: 04:00
Share  


Af: Redaktionen

EU-Kommissionen har udtrykt bekymringer om, at den netop vedtagne vejpakkes nye krav til lastbilers jævnlige returnering til deres hjemlande og begrænsninger i kombineret transport strider mod EU's klimamål. Men det får ikke vognmandsorganisationen DTL til at ændre holdning. - Den påståede tomkørsel i forbindelse med returnering af lastbilen er et falsum, for det økonomiske incitament til social dumping og spekulation i dieselpriser reduceres og vanskeliggøres - og det er til gavn for klimaet, siger DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard

- Med de nye regler vil den danskejede lastbil, der tidligere har været for eksempel rumænsk registreret, komme tilbage på danske plader, og den kan køre hjem i garagen om aftenen hos den danske vognmand og ikke retur til Rumænien – hvor den i øvrigt aldrig har været tidligere, siger Erik Østergaard og fortsætter:


- Fjerner vi incitamentet i spekulation i lavtlønschauffører og social dumping, så bliver kampen om driftsbesparende initiativer ført væk fra løn og over på brændstof. Og så er vi for alvor på vej mod mindre udslip, bedre kørselsplanlægning, mindre tomkørsel, mindre spekulation i dieselpriser, mere brændstofbesparende kørsel. Og med tiden også en mere smidig overgang til helt andre drivmidler.


Vil lave konsekvensanalyse
EU-Kommissionens bekymringer bunder i, at den obligatoriske tilbagevenden af køretøjet til etableringsmedlemsstaten hver ottende uge, og begrænsningerne for kombineret transport, ikke var en del af EU-Kommissionens oprindelige forslag, der blev lanceret 31. maj 2017 og derfor heller ikke har været genstand for en konsekvensanalyse af den forventede indvirkning på klimaet, miljøet og det indre markeds funktion. Den analyse vil EU-Kommissionen derfor sætte i gang og færdiggøre inden årets udgang.


EU-Kommissionen frygter, at forpligtelsen til returnering af lastbilen kan føre til ineffektivitet i transportsystemet og en stigning i unødvendige emissioner, forurening og overbelastning, mens begrænsningerne for kombineret transport kan mindske sin effektivitet til støtte for multimodal godstransport.


Men Erik Østergaard mener, at der ikke vil være noget at komme efter.


- Klimaet betaler altså prisen ad flere omgange, når man kan spekulere i lavtløns arbejdskraft. Man kan tåle et større dieselforbrug, man kan leve med større tomkørsel, man kan have en flåde af biler stående til pludseligt opståede opgaver, også selv om bilen ikke fyldes helt, siger han og tilføjer:


- Man kan desuden køre omveje efter billigere diesel, og man har en fleksibilitet og en tilskyndelse til at fortsætte med tre cabotageture i nabolandet, selv om der ikke er nogen egentligt defineret transport, der ligger til grund for, at man er netop dér. At dette i et endog meget stort omfang har givet - og stadig giver - et massivt overflødigt forbrug af diesel, er helt uomtvisteligt.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brint er det bedste fremtidige alternativ til fjerntransport
- Fagforening fik over 8 millioner ind i arbejdsskadesager
- Faglige sager gav godt 237.000 kroner i kassen
- - Vi er kun lige begyndt
- Asfalt er mere end bæredigt med hensyn til trafikken
- CO2-fortrængningskrav kan levere mere end S-Regeringen lægger op til
- Logistikvirksomhed har fået fem bokse til gods
- Vitten-virksomhed vinder transportpris
- Fra torsdag koster det en bøde at overtræde miljøzonereglerne
- Uddannelsesorganisation lancerer jobportal for chauffører
- Truck-tank får satelit-stander
- Hurtigfærger lægger snart til i ny færgeterminal

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst