Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION EFTER AFSTEMNING OM EU’S VEJPAKKE:

- Det er en vigtig sejr

Torsdag 9. juli 2020 kl: 11:41
Share  


Af: Redaktionen

DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard reagerer med tilfredshed på afstemningen i EU-Parlamentet, hvor et stort flertal onsdag vedtog den færdigbehandlede version af EU-Kommissionens vejpakke, hvor første del blev præsenteret sidst i maj for tre år siden

- Lad os være ærlige. Det har været en arbejdssejr. Processen har ikke været køn, og der er både blevet hevet i trøjen, været spark over skinnebenene, tilbagelægninger til målmanden, forlænget spilletid, straffesparkskonkurrence og uroligheder på tribunen undervejs. Men nu har EU-Parlamentet fløjtet kampen af, og der står 10-0 på lystavlen, siger Erik Østergaard.


Han fremhæver, at danske vognmænd er på det vindende hold.


- De står betydeligt stærkere inden returkampen, der kommer til at handle om implementeringen og myndighedskontrollen i medlemslandene. Blandt scoringerne var stramning af reglerne for cabotage, returnering af lastbil til hjemlandet hver ottende uge, mulighed for at Danmark kan lade kombitrafik omfatte af cabotagereglerne, løn til chauffører både ved cabotage- og ved tredjelandskørsel skal følge niveauet i de lande, hvor transporten udføres, den nye smart tackograf med gps vil sikre en langt bedre håndhævelse, og varebiler i international transport skal også have tilladelse og tackograf, siger han.


Ikke bare snak
- For at blive i fodboldbilledet så stillede vi også i stærkeste opstilling, siger Erik Østergaard og sender en venslig hilsen til fagforbundet 3F, som han fremhæver for at have spillet en helt afgørende rolle for resultatet. 


- Det samme har vores samspil med de andre nordiske lande i NLA og vores samarbejde med organisationer i andre europæiske lande. Samtidig har koalitionen af transportministre spillet en stor rolle gennem den såkaldte Vej-alliance, hvor Danmark har været en drivende kraft. Og endelig har de danske europaparlamentarikere fra både før og efter sidste valg, samt embedsværket, gjort en strålende indsats. Der er grund til at takke alle, siger Erik Østergaard og fortsætter:


- DTL’s medlemmer kan være godt tilfredse. Jeg støder nogle gange på det synspunkt, at det alt sammen bare er snak, og at ingenting forandres i det virkelige liv. Det er ikke rigtigt. Nogle gange tager tingene tid, også for lang tid. Men det er et kæmpe fremskridt, at et stort flertal af parlamentarikerne i Europa tør sætte lovgivning bag bekæmpelsen af problemer i godstransportbranchen, siger DTL’s administrerende direktør.


Han er overbevist om, at det vil give resultater. 


- Også selv om alt ikke løser sig i morgen, og træerne ikke vokser ind i himlen. Der er ingen tvivl om, at der nu udestår endnu en hård omgang, hvor de politiske beslutninger skal omsættes i konkret og håndterbar myndighedskontrol. Men dette skridt er vigtigt og en forudsætning for det konkrete, påpeger han og tilføjer:


- Jeg kan i alt fald konstatere, at DTL og NLA har arbejdet stenhårdt for det her resultat i flere år, og det er en stor forløsning, at det nu er vedtaget. Tillykke til de ordentlige vognmænd og deres chauffører - de kan nu reelt se frem til langt mere fair vilkår at operere på.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brint er det bedste fremtidige alternativ til fjerntransport
- Fagforening fik over 8 millioner ind i arbejdsskadesager
- Faglige sager gav godt 237.000 kroner i kassen
- - Vi er kun lige begyndt
- Asfalt er mere end bæredigt med hensyn til trafikken
- CO2-fortrængningskrav kan levere mere end S-Regeringen lægger op til
- Logistikvirksomhed har fået fem bokse til gods
- Vitten-virksomhed vinder transportpris
- Fra torsdag koster det en bøde at overtræde miljøzonereglerne
- Uddannelsesorganisation lancerer jobportal for chauffører
- Truck-tank får satelit-stander
- Hurtigfærger lægger snart til i ny færgeterminal

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst