Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Mindeord: Mark Jacobsen var en stor personlighed

Onsdag 17. september 2014 kl: 11:06
Af: Redaktionen

En af de fire mand, der omkom ved helikopterulykken ved Samsø fredag 5. september var Mark Jacobsen fra Volvo Truck Center i Hillerød. Redaktionen bringer i den anledning følgende mindeord, som vi har modtaget fra Volvo Lastvogne Danmark

Det var med dyb sorg, at vi erfarede, at Mark Jacobsen afgik ved døden fredag d. 5. september ved en helikopterulykke. Volvo Trucks Danmark og ikke mindst Volvo Truck Center i Hillerød har i den forbindelse mistet en salgschef og kollega, der med sin store personlighed og omfattende faglige viden bliver utrolig svær at erstatte.


Det vil blive svært at vænne sig til at træde ind på Volvo Truck Center i Hillerød uden at få en kvik bemærkning med på vejen fra salgskontoret ved siden af indgangen. Mark Jacobsen var en unik personlighed. Det gav sig bl.a. til udtryk ved evnen til at kunne gå ind i folk med træsko på - også selv om han som regel bar tennissko, cykelsko eller spidse lædersko.


I alle aspekter af livet var Mark en udpræget fighter, der forventede det bedste af andre, men ikke mindst af sig selv, og aldrig gav op. Således var der ikke en udfordring, der i Marks øjne ikke kunne overkommes - det være sig en bjergryg på cyklen, en teknisk udfordring i specifikationen af en kundes lastvogn eller når venner og familie skulle hjælpes.


Allerede som barn viste konkurrencemennesket i Mark sig, når han blev sendt i løb rundt om træet i haven for at brænde lidt krudt af 'på tid'. Det blev gjort med konkurrenceiver og stor entusiasme - og vi er sikre på, at rekorden rundt om træet nok stadig holder.


Mark startede som 15-årig med at køre cykelløb både på bane og på landevej - havde det stået til ham selv, var han startet tidligere, men hans mor insisterede på, at han ventede. Ventetiden blev dog ikke spildt, den fordrev han med at spille fodbold og håndbold samt sejle optimistjolle. Alt, hvad der blev dyrket, skulle Mark være den bedste til, og dette gjorde, at han i slutningen af 1980'erne begyndte at køre rigtig stærkt og opnåede mange flotte resultater i A-klassen af dansk landevejscykling samt i udlandet, bl.a. i Spanien. 


I 1991 stoppede han den aktive cykelkarriere, men vandt dog alligevel amatør 6-dages løbet i Forum to gange i 1992 og 1996. I alt, hvad Mark lavede, skinnede hans store professionalisme og sans for detaljer igennem, og således fortsatte han med at være en vigtig rådgiver bag kulisserne for rigtig mange af de store navne i cykelsporten. Han blev siden hen også sportsleder på cykelbanen og sportsdirektør ved cykelholdet Concordia Vesthimmerland.


Mark var oprindeligt uddannet reservedelsekspedient hos Scanva Diesel. Efter han stoppede sin aktive cykelkarriere beskæftigede han sig bl.a. med salg af cykler samt salg af erhvervsbeklædning. 


Allerede som barn var Mark dog blevet introduceret til lastvognsbranchen igennem sin morfar, der var vognmand, og i november 1999 startede han ved Volvo Trucks som salgsassistent i den daværende Herlev-afdeling af O. Sommer (senere Volvo Truck Center). I løbet af få år avancerede han først til salgskonsulent og derefter salgschef og blev snart ansigtet udadtil i filialen i Hillerød. 


I 2009 blev Mark kåret til Årets Sælger i Volvo Trucks Danmark, hvilket i høj grad skyldtes hans store faglige dygtighed, hans pligtopfyldenhed, samt hans måde at repræsentere Volvos kerneværdier i det gode samarbejde med sine kunder.


Cykelsporten fyldte også en stor del af privatlivet. Weekenderne blev arrangeret, så aftaler lå efter kl. 13.00, da træningen med Hillerød-holdet først skulle gennemføres.
Store etapeløb og forårsklassikerne blev også fulgt og efterfølgende analyseret og diskuteret med vennerne. Marks sønner mærkede også hans store cykelengagement og lærte begge at cykle i en tidlig alder. Ligeledes var det med stor stolthed at Mark klappede sin forlovede Camilla over målstregen på toppen af "Det skaldede bjerg" (Mont Ventoux), da hun tog udfordringen op og vandt det på forhånd indgåede væddemål.


Mark efterlader sig sin forlovede Camilla, som han har sønnen Jonas på fire år sammen med, sønnen Emil på 11 år, samt sin mor Kirsten.


Mark vil blive uendelig savnet i Volvo-organisationen og af kunderne, både som kollega og ven.


Æret være hans minde.


Bisættelsen foregår lørdag d. 20/9 kl. 11 fra Søllerød Kirke.



Mark Jacobsen blev 47 år.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst