Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Passagererne er kommet tilbage til færgerne

Torsdag 23. marts 2023 kl: 13:34
Share  


Af: Redaktionen

Efter to år med coronarestriktioner er personbil- og passagertrafikken via Hirtshals Havn vendt tilbage. Antallet af personbiler i 2022 var endda højere end i 2019 - det sidste år inden, corona-virussen ankom til Europa. Hirtshals Havn noterer, at juli sidste år var den hidtil bedste måned målt på både personbiler og antallet af passagerer

I faktiske tal håndterede færgerne til og fra Hirtshals 780.000 personbiler og godt 2,3 millioner passagerer. Juli satte tilmed månedsrekord med over 190.000 personbiler og knap 630.000 passagerer, hvilket er det højeste antal nogensinde for Hirtshals Havn.


På grund af coronarestriktionerne var der i 2020 og 2021 ekstra meget plads til godstransport på færgerne, fordi antallet af personbiler faldt markant. Det medførte et ekstraordinært højt aktivitetsniveau på netop godstransporten i disse år. Denne ekstra kapacitet ombord var ikke til rådighed i 2022, hvilket har kunnet mærkes med et mindre fald på 3,8 procent i godstransporten fra 2021 til 2022.


- Når vi sammenligner godsmængden i 2022 med 2019 før corona, har vi dog oplevet en stigning på 8,2 procent, som er et meget tilfredsstillende resultat, siger Per Holm Nørgaard, der er havnedirektør i Hirtshals Havn.


Antallet af lastbiler faldt i 2022, hvor i alt 144.000 lastbiler passerede igennem Hirtshals Havn mod 152.000 i 2021. I forhold til 2019 er der tale om en stigning på 2,1 procent.  


- Det er meget positivt, at vi nu for alvor er tilbage på niveauet fra før corona, og for både gods, lastbiler og personbiler ligger vi faktisk over niveauet i 2019. Det understreger Hirtshals Havns vigtige position og placering for transport af både gods og passagerer i hele Skandinavien og Nordatlanten, siger Per Holm Nørgaard og fortsætter:


- Denne fremgang tydeliggør samtidig behovet for den forestående havneudvidelse, som blandt andet skal gøre det muligt at anløbe Hirtshals Havn med større skibe, end det er muligt i dag, samt ikke mindst øge den maritime sikkerhed ved anløb i hårdt vejr.


Da Hirtshals Havn også er en fiskerihavn, har havnen også tal på det område. Værdien af fiskelandinger steg i 2022. Der er således landet fisk i Hirtshals for en værdi på 417 millioner kroner i 2022, hvilket er en stigning på 23,9 procent i forhold til 2021. Stigningen er sket som følge af både højere priser på fiskene og større mængder. 


- Som en af Danmarks førende fiskerihavne er det meget glædeligt, at vi oplever en fortsat fremgang i fiskelandinger. Det har stor betydning for de mange virksomheder, der beskæftiger sig med forædling og forarbejdning af fisk på Hirtshals Havn, og som er med til at sikre lokale arbejdspladser, siger Per Holm Nørgaard. 


Fakta om gods og andet godt på Hirtshals Havn 2022:
  • Godsmængde: 1,95 millioner tons
  • Lastbiler: 144.000 
  • Personbiler: 780.000
  • Passagerer: 2.369.000
  • Landede fisk (værdi): 417 millioner kroner
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU-Kommissionen har fremlagt forslag om særlige køre- og hviletidsregler for turistbuschauffører
- Transportministeren har sat navne på udvalg om kollektiv mobilitet i hele Danmark
- Statens selskab for flyveledelse får tog-direktør som formand
- Politiet blitzede 40 bilister blitzet ved vejarbejde - syv står til frakendelse af kørekortet
- Populær café fra Horsens kommer til nyt truckstop
- Andelen af elektriske busser er næsten fordoblet
- Lufthavn kom ud af første kvartal med underskud
- Lufthavn i Sydjylland får ny formand
- Fredag 19. maj 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Godt hver tiende bilist har kørt over for rødt lys
- Antallet af ladepunkter stiger mere end antallet af el-biler
- Tidligere minister forlader flyveledelses-selskab

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst