Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Logistikcenter ved Greve har solceller på taget

Mandag 5. oktober 2020 kl: 13:13
Share  


Af: Redaktionen

I samarbejde med logistikvirksomheden Bring har Logicenters anlagt 1.950 kvadratmeter stort solcelleanlæg på taget af et nyt logistikcenter i Greve syd for København. Solcellerne forventes at producere omkring 300.000 KWh energi om året, hvilket svarer til 66 parcelhuses årlige forbrug

- Klimainvesteringer er et uhyre vigtigt aspekt for os, og vi stræber efter at ligge i front i forhold til at opføre bæredygtige logistikejendomme. Derfor er vi stolte over at installere et stort solcelleanlæg på vores ejendom i Greve. Vi er samtidig glade for, at Bring deler vores bæredygtighedsambitioner og ser frem til at foretage denne investering sammen, siger Matthias Kettelhoit, der er Head of Logicenters.


Sidste år blev Logicenters gennem ejeren NREP optaget i RE100, der er en global koalition af virksomheder, der har forpligtet sig til at anvende 100 procent bæredygtig elektricitet. Samtidig blev der foretaget energianalyser af et stort antal af Logicenters ejendomme, som viste, at det er muligt at reducere energiomkostningerne med op mod en tredjedel ved at strømline energiforbruget i ejendommene.
 

- Bring har ambitiøse miljømål, hvor vi som logistikvirksomhed arbejder på at være fossilfri i alle vores aktiviteter inden 2025. I dette arbejde var det naturligt at samarbejde med Logicenters om at installere Bring’s største solcelleanlæg til dato. Anlægget vil gøre det muligt for os at køre transporter på direkte solenergi, da vi samtidig investerer i elbiler i vores distributionsnetværk, siger Jonas Olsson, der er ejendomschef hos Bring i Danmark.
 

Solcellerne på logistikcenterets tag monteres af Better Energy og vil have en elektrisk kapacitet på 354 kWp - kWp betyder “kilo Watt peak”. 


Et solcelleanlægs ydelse bliver ofte angivet i Wp eller kWp. Wp er den paneleffekt, der er blevet målt ved slut-testen af det angivne panel hos producenten. Et solcelleanlægs kWp er derfor summen af hvert solcellepanels Wp.


Anlægget forventes at være klar i tredje kvartal af 2020. Tidligere i år påbegyndtes etableringen af Nordens største solcelleanlæg på taget af Logicenters logistikcenter ved Göteborg i Sverige.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Venstre-politiker skal være direktør i transportorganisation
- Kran- og blokvognsfolk holder årsmøde
- Grundlægger af stor transportvirksomhed er død
- Tysk transportkoncern åbner nyt logistikcenter i Danmark
- Holstebro-vognmand valgte at få vogntog bygget op lokalt
- Kritik udløser øget tilsyn med jernbanetransport
- Rapport om løs sættevogn på banevogn er lagt frem
- Færdselskontrol udløste 40 sigtelser
- Havarikommission kritiserer baneoperatør og styrelse
- Gamle poppeltræerne må vige pladsen for nye og flere træer
- Tysk transport- og logistikvirksomhed udvider med nyt salgskontor i Norge
- Miljøkonsekvensrapport for udvidelse af Aarhus Havn er sendt i høring

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst