Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

To byer slutter sig til strømmen

Onsdag 6. marts 2019 kl: 11:48
Share  


Af: Redaktionen

Den hollandske busoperatør, Qbuzz, der opererer i flere byer i Holland, indsætter 43 elektriske VDL Citeas i byerne Emmen, Assen og Groningen. Den hollandske busproducent VDL sagde for nogle år siden farvel til flere test af el-busser for at køre fuldt og helt ind på det elektriske marked


VDL Bus & Coach har siden da solgt el-busser til en række busoperatører rundt om i Europa - deriblandt Arriva, som får VDL’s elektriske bus nummer 500 leveret til Linje 2A i København. 


Den seneste ordre, som VDL oplyser om, er som nævnt på 43 VDL Citeas Electric, der skal leveres til Qbuzz og sættes i drift sidst på året i byerne Emmen, Assen og Groningen. Der er tale om 11 styk 18 meter lange ledbusser af typen VDL Citeas SLFA-180 Electric og 32 styk 12 meter lange VDL Citeas SLF-120 Electric.


De 43 el-busser supplerer andre 10 elektriske ledbusser, som VDL leverede til Qbuzz i 2017 og som blev sat i drift i december samme år.


Ved at indsætte el-busser kan busoperatøren QBuzz nedbringe CO2-udslippet fra busdriften med 90 procent i forhold til dieselbusser.


Busoperatøren QBuzz blev etableret i 2008 og beskæftiger i dag over 2.400 medarbejdere. Operatøren har en flåde på 780 busser, 26 trambusser og 10 sporvogne, der samlet betjener over 300.000 rejsende årligt.  QBuzz opererer i Groningen-Drenthe-området, i Utrecht-området og i byerne Drechtsteden, Molenlanden og Gorinchem) i det sydlige Holland.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Magasinet Bus 5 - 2020 er udkommet
- Arbejdstilsynet tager igen på tilsyn
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Rederi sender større hurtigfærge til Bornholm
- Motorcyklist sparkede sidespejl af bus
- Betalingsfrister forlænges og giver virksomheder over 100 milliarder kroner ekstra likviditet
- Coronakrise giver økonomisk tilbageslag i 2020
- Postkassen er åben for forslag og idéer
- Skandinavisk flyselskab genoptager flyvningen på en række ruter
- Taxi’er får afskærmning
- Økonomisk ekspertgruppe kommer med forslag til udfasning af hjælpepakker
- Åbn grænserne eller forlæng den økonomisk hjælp

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst