Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU afsætter 150 millioner euro til transport af vigtige medicinske artikler

Fredag 18. september 2020 kl: 15:24
Share  


Af: Redaktionen

Gennem nødhjælpsprogrammet (ESI) yder EU en samlet økonomisk støtte på 150 millioner euro til 18 EU-lande og Storbritannien til transport af vigtige medicinske artikler til Europa. ESI har gjort det muligt for EU at finansiere godstransport i perioden fra april til september med blandt andet livreddende personlige værnemidler, lægemidler og medicinsk udstyr

EU-Kommissionen oplyser, at der gennem instrumentet eksempelvis er ydet støtte til transport af en fælles forsendelse af over 1.000 ton vigtige personlige værnemidler til Tjekkiet og Slovakiet. Inden for rammerne af ESI har EU også finansieret transport af over 1.000 ton personlige værnemidler indkøbt af den italienske ekstraordinære kommissær for coronavirus-nødsituationen og over 400 ton beskyttelsesbriller, engangskitler, masker og beskyttelsesdragter til Litauen med fly og tog.


- Vi støtter fortsat medlemsstaterne, så de er bedre rustet til at håndtere coronaviruspandemien. Vi har finansieret transport af vigtige medicinske forsyninger i hele EU. Artiklerne er blevet leveret til de områder, hvor der har været størst behov for dem, og de har bidraget til nationale indsatser for at redde liv og for at udruste hospitaler og sundhedsmedarbejdere bedre, siger EU’s kommissær med ansvar for krisestyring, Janez Lenarčič.


Nødhjælpsprogram til transport af udstyr, sundhedspersonale og patienter.
ESI- bevillingen på 150 millioner euro er en del af de 220 millioner euro, der blev stillet til rådighed i april for at støtte:
  • transport af medicinske produkter til de områder, hvor der er størst behov for dem, ved at finansiere godstransport af bistands- og nødhjælpsvarer til EU-medlemsstaterne
  • overførsel af patienter mellem EU-medlemsstaterne eller fra medlemsstater til nabolande, i de tilfælde hvor sundhedsvæsenet er i fare for at blive overbelastet
  • transport af sundhedspersonale og mobile lægehold mellem EU-medlemsstaterne og til EU fra andre nabolande

ESI er en del af en mere omfattende bistand fra EU, som omfatter andre tiltag såsom civilbeskyttelsesmekanismen, herunder rescEU, fælles udbudsprocedurer og investeringsinitiativet som reaktion på coronavirusset samt medlemsstaternes nationale indsats. Budgettet for det større nødhjælpstiltaget er på 2,7 milliarder euro.
ESI bygger på princippet om solidaritet og samler bestræbelser og ressourcer, så det bliver muligt hurtigt at opfylde fælles strategiske behov. 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kun nul-emmissionskøretøjer skal være fritaget for at betale maut
- Færdselsstyrelsen kigger på løsning
- Gartner lægger an til arbejde med ny wirehejs-lastbil
- Bokstraileren har en enkelt 10-tons aksel
- 18-årige verden over skal kunne tage kørekort til lastbil og bus
- Lastbiler på 3,5 ton bliver snart maul-pligtige
- Engelsk lastbilfabrik har bygget nummer 100.000
- Svenske sideloadere får ny servicedækning i Danmark
- Volvo Trucks har skubbet to trækkere over til fragtmand fra Silkeborg
- 38-årig chauffør fra Letland kørte på en andens førerkort
- Web-side fra dækproducent skal hjælpe med at afdække muligheder for CO2-reduktion
- Svenske lastbiler står for 58 procent af markedet for tunge lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst