Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Taxi’er får afskærmning

Onsdag 27. maj 2020 kl: 13:50
Share  


Af: Redaktionen

Taxi’er får afskærmning

Halvdelen af landets taxier får monteret afskærmning mellem passagerer og chauffør. Baggrunden er, at det skal være trygt at køre med taxi - både for passagerer og chauffører. Initiativet tager udgangspunkt i indsatsen mod spredning af coronavirus

I takt med, at myndighederne skruer op for aktivteterne i samfundet, vil behovet for for individuel transport stige. Særligt i begyndelsen vil mange passagerer antagelig vis være ekstra påpasselige med valg af transportmiddel. På den baggrund har taxiselskabet Dantaxi taget en række initiativer med det formål at fremme trygheden for passageren og chauffører. Det mest synlige tiltag er en afskærmning mellem for- og bagsædet. Afskærmningen monteres i alle selskabets vogne, der udgør omkring halvdelen af Danmarks omkring 4.000 taxier.


Ifølge Dantaxi’s kommercielle direktør, Vibeke Wolfsberg, kommer initiativerne i erkendelse af, at mere normale forhold i taxibranchen næppe indfinder sig foreløbig, og at fokus i en længere periode vil være på tryghed.


- Taxiselskaberne har siden krisens start ligget noget nær underdrejet. Da det så værst ud, var tre ud af fire taxiture ganske enkelt forsvundet. Det er vores vurdering, at der i tiden fremover vil være fokus på tryghed på hele persontransportområdet. Taxien er unik derved, at kunden kan rejse alene uden medpassagerer. Vi kan derfor tage andre forholdsregler for at begrænse smitte, end det for eksempel kan lade sig gøre i en bus eller i et tog. Noget af tidsrummet mellem kørslerne udnytter vi til at rengøre kontaktfladerne, så hver ny kunde træder ind i en ren, afsprittet taxi, siger Vibeke Wolfsberg.


For chaufførerne betyder tiltagene, at de skal indarbejde nye rutiner, og at den daglige kontakt med kunderne bliver forandret.


Taxivognmand og chauffør Hendrik Larsen beklager, at kontakten til kunden kommer til at ske igennem plexiglas, men han er alligevel ret sikker på, at afskærmningen i hans to taxier er noget, der er kommet for at blive.


- Det er givetvis en foranstaltning, jeg kommer til at køre med i lang tid fremover. Det bliver ikke helt det samme, når der nu skal være en plexiglasplade mellem mig og kunden. Men det at være taxichauffør er et udsat erhverv, hvor sikkerhed og tryghed må komme i første række, siger han.

Brancheforeningen: Efterspørgsel på individuel transport 
Vicedirektør i Brancheforeningen Dansk PersonTransport Trine Wollenberg påpeger, at initiativet med afskærmning kan få en positiv indvirkning på antallet af taxiture.

- I takt med, at Danmark åbner, vil folk igen have et transportbehov. Vi ved fra udenlandske erfaringer, at folk i højere grad vil efterspørge en individuel form for transport, hvor taxien er oplagt at anvende. Derfor er det vigtigt, at folk trygt kan vælge taxien til, siger hun.


Fastmonteret håndsprit i taxien
Afskærmningen er ikke den eneste nye foranstaltning. Alle selskabets næsten 2.000 vogne får fastmonteret håndspritdispenser, og der stilles udvidede krav til rengøring og afspritning af alle kontaktflader i og uden på taxien. 

Dantaxis tiltag for at forhindre smitte med corona-virus:
  • Alle selskabets taxier skal senest tirsdag 2. juni være monteret med afskærmning og fastgjorte spritdispensere
  • Håndsprit skal benyttes af chaufføren, og passageren opfordres ligeledes til at anvende håndsprit inden turens start
  • Chaufføren skal afspritte alle kontaktflader efter hver kundeKlik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- S-Regeringen vil give vejmyndighederne ret til at fjerne køretøjer
- Fredag 23. juli 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rederi tilbyder gratis færgeture på alle hverdage
- Grænseværdien for dieseludstødningspartikler er blevet sænket
- Ny stor busoperatør køber fynske busaktiviteter
- Nyt signalsystem mellem Køge og Næstved skal testes en sidste gang
- Rejs frit i vores busser og tog på "Grøn Søndag"
- Fredag 16. juli 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Oplysninger fra parkeringsapp kan hjælpe med at forudsige udbud og efterspørgsel på parkeringspladser
- Rederi bruger kunstig intelligens til at spare på energien
- El-færge har fået nyt udseende
- Norskejet svensk flyselskab åbner ruter mellem Østjylland og Sverige

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst