Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportkoncern i Skive viste fremgang i 2019

Mandag 25. maj 2020 kl: 11:41
Share  


Af: Redaktionen

Transport- og logistikvirksomheden Freja Transport & Logistics Holding A/S har afsluttet 2019-regnskabet, der viser en omsætningsfremgang på 7,1 procent til 3,34 milliarder kroner og et resultat før skat på 53,7 millioner kroner, hvilket er en stigning på 40,9 procent i forhold til 2018, hvor resultatet var 38,1 millioner kroner

Resultatet for 2018 var påvirket negativt af integrationen af Transcargo, og 2019 er påvirket negativt af restruktureringsomkostninger i det svenske selskab.


Koncernens egenkapital er vokset fra 285,5 millioner kroner i 2018 til 294,2 millioner kroner i 2019. Som konsekvens af overgangen til regnskabsstandarden IFRS 16, falder soliditetsgraden fra 29,6 procent til 18,4 %procent ultimo 2019. 


Der har været en stabil og god udvikling i såvel Danmark, Kina, Norge og Finland.


I forbindelse med årsregnskabet peger ledelse på, at det igen i 2019 var datterselskaberne i Norge og Finland, der leverede resultater over markedsniveau, mens det svenske selskab også i 2019 skuffede - dog med en opadgående trend i andet halvår. 2019 var også år to efter Freja’s overtagelse af Transcargo. Den danske del af Transcargo er blevet fuldt indarbejdet og fusioneret med det danske Freja, og resultatet i datterselskabet i Danmark lever op til årets forventninger. 


I 2020 er fokus fortsat rettet mod integrationen og opbygningen af det polske selskab. Trucking-delen er separeret i eget selskab og der investeres i en udvidelse og modernisering af flåden til nye miljøvenlige enheder. Det nye moderne transportcenter på en 75.000 kvadratmeter stor grund i Szczecin vil stå færdigt i begyndelsen af juni i år, og implementeringen af Frejas IT-platform er forløbet i henhold til planen.


- Et fornuftigt årsresultat for 2019, men vi er både parate og har ambitionerne til at vise, at vi kan gøre det  endnu bedre i fremtiden. I 2019 har det været konsolidering samt fortsat integration af Transcargo, der har haft vores fokus. I 2020 er det især vores nye positionering på det polske marked, sammen med genopretningen af det svenske selskab, der vil få størst fokus - uden at det dog må gå ud over vores udvikling i Kina, Norge, Finland og Danmark, siger Ulrik Rasmussen, der er Freja-gruppens administrerende direktør.


Freja peger i forbindelse med 2019-regnskabet på, at corona-situationen også præger hverdagen hos transportkoncernen.


- På enkelte markeder har vi set en relativ stor nedgang i aktiviteterne. Disse bliver dog delvis kompenseret for på andre markeder og segmenter, hvor vi har set en øget aktivitet, lyder det fra Freja-koncernens ledelse.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sættevognstog kan bruges til øvelseskørsel
- Aabenraa-vognmand er sat uden for døren hos to organisationer
- DTL ekskluderer medlemsvirksomhed
- Varebilerne er faldet tilbage
- Juni bød på færre nye lastbiler
- Hadsten-vognmand komprimerer affaldstransporten
- Transportskoler inddrages i nyt projekt
- Ny bro-direktør kommer fra trafikselskab i Skåne
- Lastbilleverandør leverer chaufføruddannelser fra grunden
- Brand- og redningsfolk kan køre uden risiko for automatiske og uretmæssige fartbøder
- Arbejdsmiljø og social dumping er i fokus med nye anbefalinger til store infrastruktur- og byggeprojekter
- Finsk dækproducent opnår ISO-certificering i Nordamerika

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst