Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Minister vil drøfte løbehjulserfaringer med kommunerne

Onsdag 4. september 2019 kl: 09:32
Af: Redaktionen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) mødtes tirsdag med partierne bag forsøgsordningerne om små motoriserede køretøjer. Ministeren fik i den forbindelse ordførernes opbakning til at indlede en dialog med de største kommuner om deres erfaringer med de nye køretøjer i bybilledet

Der blev taget noter og stillet spørgsmål fra begge sider af mødebordet, da Færdselsstyrelsen i dag præsenterede transportminister Benny Engelbrecht og partierne bag forsøgsordningerne om små motoriserede køretøjer (Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet) for en status på blandt andet de elektriske løbehjul, der er en del af forsøgsordningerne om små motoriserede køretøjer.


- Det var udbytterigt for mig og for hele aftalekredsen at få en status på de to forsøgsordninger, som vi alle har oplevet som en integreret del af de største danske byers infrastruktur. Særligt de åbenlyse udfordringer i en række større byer med elektriske løbehjul har fanget både befolkningen og mediernes interesse. Jeg vil fortsat afvente de igangværende evalueringer, før jeg sammen med de øvrige partier tager stilling til, hvad der i givet fald skal ændres i forsøgsordningerne, siger Benny Engelbrecht.


Ministeren og ordførerne afsøgte på mødet mulighederne for at fremrykke evalueringen, der forventes at være færdig i januar næste år. Ifølge Færdselsstyrelsen er det ikke muligt på grund af et begrænset datagrundlag, da forsøgsordningen først blev sat i gang tidligere på året.


Ministeren fik på dagens møde desuden aftalekredsens opbakning til at indlede en dialog med de største kommuner i forhold til at dele deres erfaringer med de nye motoriserede køretøjer med henblik på at kunne ændre vejloven, så det bliver lettere for kommuner og udlejningsvirksomheder at tilbyde køretøjerne til brugerne i fremtiden.
 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst