Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Udeblevne betalinger presser danske virksomheder på tværs af brancher

Torsdag 30. oktober 2014 kl: 12:04
Af: Redaktionen

Forsinkede betalinger og dårlig gæld er steget til rekordhøjt niveau. På europæisk plan ender 3,1 procent af alle transaktioner i øjeblikket med, at tilgodehavender må afskrives. I Danmark er mediebranchen særligt hårdt ramt, men også sundhedssektoren, transport- og detailbranchen mærker til krisen. Det fremgår af en rapport, som Intrum Justitia, der arbejder med inddrivelse af økonomiske udeståender, har udgivet om europæernes betalingsadfærd

Rapporten - European Payment Index 2014 - dokumenterer en rekordhøj tabsprocent på dårlig gæld, idet 3,1 procent af private og offentlige virksomheders samlede mængde tilgodehavender i dag bliver afskrevet som konsekvens af udeblevne betalinger. Rapporten afdækker, hvordan sene betalinger og dårlig gæld bremser jobskabelse, vækst samt investeringer i teknologi og innovation, og viser, hvordan de forskellige brancher klarer sig, når det handler om at blive betalt for deres indsats. 


Mediebranchen har det sværest
Mediebranchen er den, der har sværest ved at få kradset penge ind hos de danske forbrugere. Her må 3,8 procent af de opkrævede betalinger afskrives som tab. Knap halvdelen af de adspurgte danske medievirksomheder melder, at forsinkede betalinger presser økonomien og betyder tab af indtægt. Det forhindrer godt hver tredje medievirksomhed i at vokse, mens 18 procent oplever det som en decideret trussel mod virksomhedens mulighed for at overleve.


Også sundhedssektoren er kraftigt mærket af forbrugernes nedsatte betalingsevne og må afskrive 2,6 procent af alle betalinger som tab. Her svarer 16 procent af de adspurgte private og offentlige virksomheder desuden, at de udeblevne betalinger forhindrer nye ansættelser. På tværs af brancherne gælder det for omkring hver tiende danske virksomhed.


Fyringer i transport- og detailbranchen
På transport- og opbevaringsområdet fortæller 69 procent af de adspurgte danske virksomheder, at økonomien er presset som følge af forsinkede og udeblevne betalinger. For 12 procent betyder det fyringer. Samme billede tegner sig i detail- og engrosbranchen, hvor 13 procent har været nødt til at afskedige medarbejdere. Selv den danske energisektor, som ellers i store træk plejer at gå fri, er nu ramt. Mere end hver anden forsyningsvirksomhed har indtægtstab som følge af sene betalinger, og for to tredjedele af de adspurgte presser det økonomien.


Effektiv kreditpolitik begrænser tab
- Selv om det billede, vores hvidbog tegner, kan virke bekymrende, er der foranstaltninger, virksomheder kan træffe for at beskytte sig. Vi kan se, at virksomheder, som kender deres kunder og har effektive kreditpolitikker, bliver betalt tidligere og må afskrive en mindre procentdel af deres salg end andre, siger Klaus Reimer, der er salgschef hos Intrum Justitia


Intrum Justitia peger på, at der er gode grunde til at holde omkostninger og driftskapital i et fast greb den kommende tid. 72 procent af de adspurgte europæiske ledere svarer, at de endnu ikke har set nogen positive forandringer i markedsøkonomien, og knap hver anden forventer, at risikoen for sene og udeblevne betalinger vil stige yderligere, før udviklingen vender. 



Om Intrum Justitia
  • Intrum Justitia er Europas førende kreditstyringsvirksomhed og tilbyder serviceydelser designet til målbart at øge kundernes cash flow og langsigtede rentabilitet. 
  • Intrum Justitia er grundlagt i 1923, har hovedkontor i Stockholm og beskæftiger cirka 3.600 personer fordelt på 20 markeder. 
  • Koncernens omsætning var på ca. 4,6 milliarder svenske kroner i 2013. 
  • Intrum Justitia AB har været børsnoteret på NASDAQ OMX Stockholm siden 2002. 

Om European Payment Index 2014 Industry White Paper
  • Intrum Justitias Industry White Paper afdækker europæernes betalingsadfærd inden for forskellige brancher og fortæller om erhvervslivets forventninger til betalingsevnen hos private forbrugere samt private og offentlige virksomheder. 
  • Industry White Paper er baseret på Intrum Justitias seneste EPI-undersøgelse med deltagelse af flere end 10.000 virksomhedsledere i 31 europæiske lande. 
  • Den første EPI industri White Paper blev publiceret i september 2008.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst