Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Billetten til Sydtrafiks busser kan købes på mobilen

Mandag 23. april 2012 kl: 00:05
Af: Redaktionen

Sydtrafiks passagerer kan roligt løbe tør for kontanter eller glemme deres klippekort, hvis de har en mobiltelefon med, når de skal stige på bussen. Sydtrafik har åbnet for at købe busbilletten via mobilen og betale den sammen med mobilregningen

Man sender blot en SMS - til 1408 - med navnet på de to byer, man rejser imellem. Derefter accepterer man købet via endnu en SMS.

Det tager under et minut, og prisen for en SMS billet svarer til prisen for en normal billet - plus mobilselskabets almindelige SMS takst. Samtidig bliver det muligt at spare 37 procent på alle billetter i hele Sydtrafiks område ved at oprette en "rejsepointkonto".

SMS billetten skal være købt og modtaget på mobiltelefonen, inden man stiger på bussen, og gyldigheden er den samme som for almindelige papirbilletter.

- SMS billetten gør det nemmere og mere fleksibelt at bruge bussen. Rigtig mange bruger i dag udelukkende betalingskort og har ingen kontanter på sig, når de får behov for at tage bussen. Til gengæld husker de mobilen. Så SMS billetten er en måde at købe busbilletter på, som passer til den tid, vi lever i, siger Troels Keilgaard, der er afdelingsleder hos Sydtrafik.

En rejsepointkonto giver besparelser til hele Sydtrafiks område
Med SMS billetten kommer også muligheden for at spare 37 procent på billetprisen via et nyt koncept kaldet "rejsepointkontoen". Man indbetaler 220 kroner på en konto, men får rejsepoint for 360 kr. til at købe billetter for. Det svarer til 37 procents rabat. Kontoen oprettes på mobiltelefonen og kan efterfølgende tankes op via mobilen.

- Rejsepointkontoen er langt mere fleksibel end den gammeldags klippekortordning, fordi rejsepointkontoen kan bruges i hele vores område. Det svarer faktisk til at have et klippekort til alle ruter i Sydtrafiks område. Samtidig bliver det muligt at opnå "klippekort-rabat", uanset hvor tit du rejser på en rute, siger Troels Keilgaard.

Sydtrafik vil i startsfasen være til stede på udvalgte trafikknudepunkter i regionen for at hjælpe borgerne med at lære det nye system at kende.

For at købe rejsepoint skal man først oprette en rejsepointkonto. Det gøres hurtigt og nemt ved at sende rejsepoint til 1408.


Interesserede kan læse mer på web-siderne www.1408.dk eller www.sydtrafik.dk.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst