Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Trafikselskab sætter klimaet på dagsordenen

Tirsdag 17. december 2019 kl: 20:57
Share  


Af: Redaktionen

FynBus ønsker at sætte den kollektive trafik og klimaet på dagsordenen. Derfor har trafikselskabets bestyrelse besluttet at sætte gang i arbejdet med en klimastrategi for perioden 2020-2025. FynBus ønsker at sikre, at den kollektive transport, herunder visiteret flexkørsel, påvirker både det lokale miljø og det globale klima mindst muligt ved at arbejde med ambitiøse miljømål og klimakrav i de fremtidige udbud af bus- og flexkontrakter

På Fyn har kommunerne tilkendegivet en generel interesse for at sætte klimaet på dagsordenen - senest i forbindelse med Grønt Topmøde Fyn på Lundsgaard Gods ved Kerteminde 8. november i år, hvor rammen blandt andet var FN’s Verdensmål ”Partnerskab for handling”.


Tillige har Region Syddanmark præsenteret den regionale udviklingsstrategi 2020-2023 ”Fremtidens Syddanmark”. Også her danner FN’s verdensmål en ramme. Under temaet ”Mobilitet for alle” indgår den kollektive trafik i et mål om en grøn omstilling frem mod et nulemissions-samfund.


FynBus har cirka 350 busser og 500 flexbiler i daglig drift. Disse køretøjer kan bidrage væsentligt til miljøet med indførelse af grønne drivmidler, men også ved at den kollektive trafik benyttes langt mere end i dag.


- FynBus’ bestyrelse mener, det er vigtigt at signalere, at vi tager både klima og nærmiljø særdeles alvorligt. Kollektiv trafik har helt sikkert en rolle at spille, og derfor ser FynBus sig som en naturlig del af de lokale og regionale initiativer, der nu er iværksat, siger Morten Andersen, der er formand for FynBus.


Konkret er FynBus gået i gang med at kortlægge rammerne for hele dette arbejde, idet der både fra international og national side er nye tiltag og regler på vej. Samtidig skal der arbejdes på en grundig teknisk beskrivelse og vurdering af drivmidler, der skal danne grundlag for at træffe de rette beslutninger.


Dertil kommer arbejdet med at forberede et eventuelt fælles fynsk udbud af busdriften i 2022 med henblik på at optimere muligheden for indførelse af nye drivmidler.


Endelig skal der iværksættes en række særligt kunderettede indsatser, der skal få kunderne til for klimaets skyld at vælge den kollektive trafik som supplement til bilen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Toldere finder ulovlige piller og tobak i dansk lufthavn
- Fredag 25. september 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Taxierhvervet oplever atter et fald i efterspørgslen
- Virksomheder vil blive ramt af vejafgifter for lastbiler
- Persontransportorganisation får ny chef for turistbus-sektoren
- Pensionsbranchen melder klar til at investere i udbygning af elnettet
- Brændstofpriserne i 2020 ligger på niveau med priserne i 2010
- - Interessant
- Transportsektoren skal køre ad forskellige veje mod mere bæredygtighed
- Politikere har justeret aftale om genstart af luftfarten
- Finsk busproduktion lukker
- Transporten kan levere betydeligt bidrag til 70 procent-mål i 2030

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst