Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
ENHEDSLISTENS TRANSPORTORDFØRER EFTER RAPPORT:

Luftfarten er på rette kurs

Onsdag 13. maj 2020 kl: 15:51
Share  


Af: Redaktionen

Klimapartnerskabet for luftfarten har ligesom S-Regeringens øvrige klimapartnerskaber offentliggjort sin rapport, som indeholder fire centrale anbefalinger. Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested tager overvejende godt imod rapporten

- Først vil jeg gerne takke partnerskabet, herunder SAS og Københavns Lufthavne, for at offentliggøre deres rapport med de oprindelige anbefalinger til trods for, at sektoren som følge af corona-nedlukning har været udsat for en kaotisk omvæltning, som rækker flere år frem, siger Henning Hyllested og fortsætter:

- Omvendt tror jeg nu også, at en genopbygning af den danske flysektor er nødt til at satse hårdt på klimaaspektet i den kommende hårde konkurrence.
Henning Hyllested støtter derfor partnerskabets foreslåede strategi om, at først indenrigsfly, men også en stigende andel af den samlede flytrafik, der udgår fra danske lufthavne, skal tankes med elektrofuels. 

- Det stemmer helt med Enhedslistens strategi for flytrafikken, hvor vi arbejder for at fremme dansk produktion af elektrofuels baseret på vindmøllestrøm og CO2-fangst fra for eksempel forbrændingsanlæg. Partnerskabet efterlyser her en masterplan, som vi snarest skal have udarbejdet og vedtaget, siger Henning Hyllested og peger på, at partnerskabets forslag om at finansiere merprisen for at bruge elektrofuels via en klimafond, der baseres på en passagerafgift, også er interessant, da man dermed får en form for passagerafgift, som Enhedslisten eksempelvis har foreslået. 


- Så må vi drøfte udformningen heraf, så vi også sikrer det sociale aspekt, understreger Henning Hyllested, der også noterer sig, at partnerskabet efterlyser en lovgivning som pålægger luftfarten et iblandingskrav med elektrofuels.


- Det vil jeg straks vil tage initiativ til, at vi får indført. Det ville være naturligt at vedtage i forbindelse med en klimahandlingsplan, fremhæver Henning Hyllested, der minder om, at alle skal huske på, at en ting er brændstofferne, men at udstødningen oppe i atmosfæren også har en negativ klimaeffekt. 


Derfor bør flyvning efter Enhedslistens menig generelt reduceres og så vidt muligt erstattes af togforbindelser, så transport over korte og mellemlange afstande i Europa på sigt kan foregå på jorden. Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Posten bringer el-lastbil ud i virkeligheden
- Grøn distribution kører i flere danske byer
- Dansk værft vinder udbud om miljøskibe
- Kinesiske el-varebiler med britiske rødder kommer til Danmark
- Transportkoncern melder om mindre C02-udledning og øget indsats
- Klimasamarbejde skal gøre den kollektiv trafik mere bæredygtig i seks kommuner
- Gratis vejrdata skal blæse samfundet mod mere bæredigtighed
- Vestkysthavn får ny godsrute med forbindelse til Spanien, Portugal og Irland
- Herning får elektriske bybusser
- Transport-koncern kører omkostningerne ned med gas-biler
- Olieselskab åbner nyt truckanlæg i Taulov
- Havvind får medvind med ny klimaaftale

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst