Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politiet begynder at kontrollerer rejsende fra Sverige til Danmark

Mandag 11. november 2019 kl: 14:17
Af: Redaktionen

Fra tirsdag 12. november begynder den midlertidige grænsekontrol mellem Sverige og Danmark. Derfor skal alle rejsende være forberedte på at skulle vise legitimation. Formålet med kontrollen er at forhindre alvorlig og organiseret kriminalitet i at sprede sig. Alle rejsende skal være forberedte på at vise legitimation

Kontrollen bliver indført som følge af, at S-Regeringen 10. oktober meddelte, at der indføres midlertidig grænsekontrol mod Sverige. Samtidige styrker politiet indsatsen i de grænsenære områder.


- Vi går målrettet efter den organiserede kriminalitet, og det er målsætningen, at den almindelige rejsende påvirkes mindst mulig af grænsekontrollen. Hvor ofte der vil være kontrol, vil afhænge af det aktuelle efterretningsbillede og de lokale forhold og trafikmønstre, siger Lene Frank, der er politidirektør i Rigspolitiet.
 

Politiets fokus er særligt rettet mod grænseoverskridende kriminalitet, der eksempelvis omfatter sprængstoffer, våben og narkotika.
 

- Man kommer ikke til at se faste, døgnbemandede kontrolforanstaltninger ved grænseovergangene til Sverige. Kontrollen vil blive gennemført som stikprøvekontroller og periodiske kontroller målrettet vej- og togtrafikken over Øresundsforbindelsen, og færgetrafikken i havnene i Helsingør, Frederikshavn, Grenaa og Rønne, siger Lene Frank videre.


Da politiet ikke oplyser, hvornår kontrollen gennemføres, bør rejsende altid medbringe rejselegitimation ved rejse mellem Danmark og Sverige og tage af sted i lidt bedre tid for en sikkerheds skyld.
 
 
Grænsecenter Øresund
Som en del af indsatsen etableres også et Grænsecenter Øresund, der får egen efterretnings-, analyse- og efterforskningsmæssige kapacitet, og som skal sikre et tæt samarbejde med svensk politi og andre myndigheder i regionen.
 

Viden om kriminelles bevægelser, herunder brug af eksempelvis køretøjer, rejseruter og rejsefæller, vil være en vigtig brik i overvågningen af kriminelle miljøer, uanset hvilke hensigter de kriminelle har.
 

Politiet har allerede iværksat en række tiltag for at bekæmpe kriminaliteten i de grænsenære området. Der er etableret en efterretningsgruppe, og antallet af kontrolaktioner rettet mod vej- og togtrafik i grænseområderne mod Sverige er øget, ligesom der foretages sektorpatruljering i de grænsenære områder. Disse indsatser vil blive videreført og styrkes yderligere ved oprettelsen af Grænsecenter Øresund.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst