Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Pensionsselskab øgede resultatet i 2023 - og kan give større pensioner

Fredag 1. marts 2024 kl: 09:57
Af: Redaktionen

PensionDanmark, som blandt andet chauffører og lagerfolk under 3F indbetaler til, fik sidste år et investeringsafkast på 23 milliarder kroner, hvilket bidrager yderligere til de løbende stigninger i udbetalingerne til PensionDanmarks pensionister, som ventes at stige med 250 procent fra 2010 frem til 2030

Investeringsafkastet på 23 milliarder kroner styrkede yderligere forrentning af medlemmernes opsparing. Den langsigtede styrkelse af pensionsopsparingerne afspejlede sig i de gennemsnitlige årlige udbetalinger til nystartede pensionister, som steg fra 59.600 kroner i 2022 ti l til 64.700 kroner sidste år.


Udviklingen afspejler den langsigtede modning af arbejdsmarkedspensionerne, som ventes at medføre, at de årlige udbetalinger til nye pensionister i 2030 vil være steget med 250 procent i forhold til 2010.


- 2023 blev både et historisk og et positivt kapitel i PensionDanmarks historie. Vi gennemførte et vellykket ledelsesskifte og sikrede et yderligere bidrag til de solide, langsigtede afkast, som ligger på mellem fem og otte procent om året på tværs af vores alderspuljer for de seneste fem år til trods for, at de seneste år har været præget af økonomisk usikkerhed og betydelige udsving i inflation, energipriser, renter og aktiekurser, siger administrerende direktør Claus Stampe.


Udviklingen i 2023 var desuden medvirkende til, at PensionDanmark ved indgangen til 2024 kunne hæve de månedlige udbetalinger til gruppen af pensionerede medlemmer med i gennemsnit fem procent.


Flere sundhedsbehandlinger og efteruddannelsesforløb
2023 bød også på øget aktivitet i PensionDanmarks sundhedsordning, som blandt andet omfatter fysioterapi, kiropraktik, hurtig diagnose og online konsultation med læge og psykolog. Her steg antallet af behandlinger med syv procent i forhold til året før, så det kom op på 565.200.


Der var også fremgang i de overenskomstaftalte efteruddannelsesfonde, som PensionDanmark administrerer. Her steg antallet af gennemførte forløb med 18 procent til 46.900.


Tre milliarder kroner mere i grønne investeringer
Det langsigtede fokus på grønne investeringer afspejler sig også i nøgletallene for 2023. Ved årets udgang var omfanget af PensionDanmarks grønne investeringer vokset fra 34,9 milliarder kroner i 2022 til 38,0 milliarder kroner i sidste år.


Udviklingen kan også ses i opbygningen af ny vedvarende energikapacitet siden 2021, som er oppe på 338 megawatt. Dermed er der nu indfriet 42 procent af målsætningen om 800 megawatt ny kapacitet i 2030.


Samlet set leverede PensionDanmarks investeringer i grøn energi en strømproduktion på cirka 2.000 gigawatttimer i 2023. Det svarer til strømforbruget for 1,25 millioner borgere i Danmark, hvilket er 50 procent mere end PensionDanmarks 826.700 medlemmer.  


Interesserede kan læse Pension Danmark 2023-årsrapport her:Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Der er behov for styrket samarbejde
- Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati
- Fornuftig kompensation for belastende dieselafgift
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- SVM-Regeringen skruer op for støtten til grøn omstilling af tung vejtransport
- Ny pulje får flere grønne lastbiler på vejene
- Transportorganisation genvalgte bestyrelsesmedlemmer
- Område på havnen i Kalundborg bliver militært område i godt to uger
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst