Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Stor rederikoncern øger sine lagerkapaciteter i Storbritannien og Irland

Onsdag 5. oktober 2022 kl: 09:01
Af: Redaktionen

Mærsk-koncernen udvider sin lagekapacitet i Storbritannien og Irland. Ud over en 15-årig lejekontrakt på et nybygget lager i Doncaster i Nordengland har Mærsk underskrevet en lejekontrakt om to nye distributionscentre i den irske hovedstad Dublin. Alle steder er der et stort fokus på, at driften er mindre CO2-belastende

Doncaster-anlægget er en del af G Park Doncaster Mammoth 602 development og ligger tæt på i alt fem motorvejsstrækniger, jernbaneforbindelser (Doncaster International Railport) og flyruter (Robin Hood Airport). 


Anlægget er med over 600.000 sq ft (godt 55.000 kvadratmeter) 60 læsseramper, 20 meter indvendig fri højde samt flere hundrede parkeringspladser og kontorer et af de største i Storbritannien. Anlægget er bygget med henblik på netto-nul CO2-udledning.


Ud over anlægget i Doncaster råder Maersk over to andre distributionscentre i Storbritannien i henholdsvos Tamworth og Kettering.


I Irland har Mærsk underskrevet en lejekontrakt om leje af to nye lager-anlæg i Quantum Logistics Park i det nordlige Dublin. Enhederne 3 og 4 i Quantum Logistics Park vil have et samlet areal på 250.000 sq ft (godt 23.000 kvdratmeter) og vil blive bygget til at opfylde bæredygtighedsstandarderne for LEED Gold og BREEAM Excellent ratings. Enhed 4 bliver Irlands første netto nul-logistikbygning ved hjælp af en limlamineret træstrukturramme. 


Quantum Logistics Park er strategisk placeret tæt på lufthavnen og havnen i Dublin med umiddelbar adgang til motorvej M2.


Mærsk peger på, at efterspørgslen efter integrerede og dermed mere robuste forsyningskæder er vokset markant over de seneste to år. Forstyrrelserne fra Brexit og corona-pandemien har flyttet logistik fra et råvareniveau til et C-niveau - hvor logistik ifølge Mærsk faktisk hører hjemme.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nybyggeri har øget antallet af ledige lagerarealer
- Ville du lade dig overvåge på arbejdet?
- Ringsted får nyt pakkedistributionscenter
- Tysk terminaltraktor er kørt ud på et nyt niveau af præcision og komfort
- Transport- og logistikuddannede får hurtigt arbejde
- Logistik-koncern åbner fremtidens terminal, der er fyldt med scannere
- Glædelig jul
- Nyt logistikcenter for dansk modekoncern bliver et af de mest effektive og automatiserede
- Nybyggeri skaber ledige lager- og logistik-lokaler i ældre bygninger
- Uddannelsesorganisation samler tre afdelinger i en
- Online-supermarked lukker lager i Aarhus efter et år
- Uddannelsescenter åbner ny indendørs gaffeltruckhal - og dørene for flere kurser

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst