Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Trafikselskab ser stigning i antal buskunder i udvalgte erhvervsområder

Onsdag 2. juni 2021 kl: 11:24
Share  


Af: Redaktionen

I februar 2020 meddelte trafikselskabet FynBus, at det ville tilpasse busruter, så de kom omkring Logistikvej i Odense, Lindø Industripark og andre erhvervsområder. Tilpasningen var en del af projektet ”FynBusiness” der har fokus på tiltag for erhvervskundesegmentet, hvor man kombinerer tilpasning af busruterne med øget information og markedsføring på arbejdspladserne. FynBus kan efter et år notere en stigning i antallet af buskunder i udvalgte erhvervsområder

Første forsøg startede 5. marts 2020. En uge senere var de fleste optaget af corona-nedlukning og i færd med at omstille sig til en ny hverdag. Timingen var langt fra den bedste til at sætte gang i et markedsudviklingsprojekt. Men et år senere er de første forsøg fortsat i gang, og til trods for situationen, benyttes busserne af flere passagerer i forsøgsområderne, og tendensen er stigende. Nu deler FynBus opskriften på, hvordan man kan få flere ti at tage bussen til og fra erhvervsområder.


Samarbejdspartneres engagement er afgørende
FynBus holder tæt kontakt med virksomheder i erhvervsområderne i hele projektets forløb. I starten deltog virksomhederne i en markedsundersøgelse for at undersøge deres ansattes transportbehov, så FynBus kunne tilpasse bussernes ruter og køreplaner for at dække disse behov bedre.
 

Efterfølgende har FynBus holdt virksomhederne orienteret via månedlige rapporter med status over udviklingen i passagertallet. Virksomhederne har deltaget i midtvejsevalueringer, og har meldt tilbage, når medarbejderne for eksempel blev hjemsendt på grund af nedlukningerne. Alt dette har givet et godt beslutningsgrundlag.
 

- Vi er et datadrevet trafikselskab, men vi når ingen vegne uden vores samarbejdspartnere. Det er gode kunderelationer, som ligger til grund for projektets succes, siger Plan- og markedschef Jan Gudmann Hansen fra FynBus.

 
Skab gode vaner med nudging, men husk det skal være nemt
Udover tilpasning af busruterne har FynBus haft et særligt tilbud til de virksomheder, der deltager i samarbejdet. Tilbuddet omfattede gratis transport til udvalgte eksperimentdeltagere i en afgrænset periode, dynamisk trafikinformation på informationsskærme på arbejdspladsen, kundeambassadørbesøg og åbningsarrangement, samt marketingkampagne.
 

Derudover har alle medarbejderne fået tilbud om et pendlertjek (tilgængelig på fynbuspendlertjek.dk), som er en digital løsning, hvor man mellem to adresser - for eksempel hjem og arbejdsplads - kan sammenligne økonomiske, tidsmæssige, sundhedsmæssige og klimamæssige konsekvenser af forskellige transportformer - cykel, bil og bus.
 

Spil klima-kortet
Bæredygtighed, klima og miljø står øverst på den politiske dagsorden og er en vigtig del af samfundsdebatten.

 
- Mange virksomheder stiller sig spørgsmålet: Hvordan kan vi bidrage til en mere bæredygtige tankegang i vores virksomhed? Og her er kollektiv trafik et godt bidrag, der direkte kan mindske CO2-udslip, trængsel på vejene samt manglende parkeringspladser. Virksomheder kan ikke løse klimaproblematikken alene, men ’FynBusiness’ er et godt tilbud til virksomhedernes medarbejdere. Det kan bruges direkte i virksomhedernes klima- og miljøpolitikker samt klimaregnskab, siger Jytte Reinholdt, direktør for Fynsk Erhverv.
 

Fremtidsudsigter 
Der er fortsat dynamisk udvikling i erhvervsområderne både i og udenfor Odense. Lindø Industripark forventer at vokser kraftigt i de kommende år. FynBus vil udnytte det momentum. De næste planer inkluderer at spille endnu mere på klimavinklen, samt introducere et skræddersyet billetprodukt. Udover samarbejdet med Lindø Industripark og Logistikvej arbejder FynBus på at sikre bedst mulig busbetjening af Tietgenbyen og Energivej i Odense. FynBus har stort fokus på at vinde passagererne tilbage på den anden side af Corona, og ser den fortsatte udvikling af passagerindsatsen i erhvervsområderne som et vigtigt bidrag.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Taxi-selskab sender el-taxier til Bornholm for at hjælpe ved Folkemødet
- DSB sætter en millioner orange-billetter til salg
- Borgere i Danmark pendler længere og længere
- Færre bilister er blevet taget for at overtræde fartsgrænserne
- Norgesfærger skal have strøm fra land
- Nattoget kører igen efter syv års pause
- Reklamebureau skal hjælpe med at markedsføre offentlig transport
- Rejsepasset bliver sat til salg tirsdag
- Favrskov kommune får ny plan for den kollektive trafik
- Silkeborg kommune får ny kollektiv trafikplan med blandt andet Plustur
- Færgeselskaberne kan gøre klar til sommerpakken
- Trafikselskaber får fuld kompensation for 2021

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst