Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færgerederi vil være verdens mest ligestillede rederi

Mandag 8. marts 2021 kl: 10:40
Af: Redaktionen

Stena Line har øget antallet af kvindelige chefer med 42 procent på fem år. De svenske rederi har som mål, at antallet af kvindelige chefer skal højere op, så antallet af kvindelige chefer i rederiet vil nå 30 procent i 2022. Meldingen fra Stena Line kommer i forbindelse med kvindernes internationale kampdag 8. marts, hvor rederiet lancerer en global kampagne for at tiltrække flere kvinder til skibsfarten

Stena Line fremhæver, at i forbindelse med kvindernes internationale kampdag og lanceringen af den globale kampagne, at to procent af de 1,2 millioner mennesker, der arbejder inden for skibsfart globalt, er kvinder. 


Det svenske færgerederi har gennem målrettet arbejde øget antallet af kvindelige chefer med 42 procent på fem år. Andelen af ​​kvinder i ledende stillinger er steget fra 14 procent til 20 procent i perioden. I alt udgør kvinder 26,6 procent af de ansatte i Stena Line i dag.


- Vi er nødt til at sikre, at vi kan tiltrække, rekruttere og fastholde de bedste talenter, og så skal vi garantere, at alle føler sig velkomne, uanset køn, siger Margareta Jensen Dickson, der er Group Head of People hos Stena Line.


Virksomheder med ligestilling er mere kreative og innovative
- Kønsdiversitet giver os flere kompetencer at vælge imellem i en verden, hvor virksomheder konkurrerer om talent. Forskning viser desuden, at mere ligestillede virksomheder også er mere kreative og innovative og i sidste ende tjener flere penge, siger Margareta Jensen Dickson.


Stena Lines bæredygtighedsstrategi er baseret på FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, og et af de prioriterede områder er mål nummer 5: Ligestilling mellem kønnene. Delmålet 5.5 er at sikre kvinder fuld deltagelse i ledelse og beslutningstagning, og det er udgangspunktet for Stena Line's mål om at øge antallet af kvindelige chefer i virksomheden. På lang sigt er ambitionen at opnå total ligestilling mellem køn på alle niveauer.


- Vi er allerede kommet langt og har øget antallet af kvinder i ledende stillinger betydeligt de seneste år. Ved udgangen af ​​2022 vil 30 procent af alle ledere på alle niveauer i virksomheden være kvinder - fra skibe og havne til virksomhedsledelse og bestyrelse, siger Margareta Jensen Dickson.


For at sikre, at målene nås, arbejder Stena Line med følgende tiltag:
  • Planlægge for fremtiden: Rutiner for at sikre, at alle køn er repræsenteret i successionsplanlægningen af ​​ledere på alle niveauer i virksomheden.
  • Bryde gamle rekrutteringsmønstre: Rutiner for at sætte spørgsmålstegn ved gamle mønstre og kønsnormer ved rekruttering af ledere på alle niveauer
  • Kvindeligt ledernetværk: Et netværk for kvindelige ledere i hele Stena-sfæren er et initiativ, der har til formål at synliggøre kvindelige rollemodeller, skabe flere kontakter mellem kvindelige ledere og tiltrække yngre kvindelige ledere i hele Stena
  • Styrke employer branding med global kampagne: I forbindelse med kvindernes internationale kampdag den 8. marts lancerer Stena Line en global kampagne på sociale medier rettet mod kvinder i skibsfarten. Kampagnen vil køre året ud og har til formål at vise kvindelige rollemodeller fra hele virksomheden og fra flere lande og faggrupper






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst