Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ENERGISELSKAB OM OMSTILLING TIL MERE BÆREDYGTIG TRANSPORT:

Adgang til HVO ét af de vigtigste redskaber

Onsdag 20. januar 2021 kl: 10:14
Share  


Af: Redaktionen

HVO 100, som den energiselskabet Circle K kan levere, består af 100 procent genanvendt madolie (UCO), hvilket gør det muligt at skære en CO2-udledningen med op til 90 procent sammenlignet med brug af den almindeligt tilgængelige dieselolie. CirkleK introducerer nu HVO 100 seks Circle K-stationer, hvilket vil give aktører på transportområdet bedre adgang til et mere bæredygtigt dieselprodukt. CirkleK betegner HVO 100 som ét af de vigtigste redskaber i den grønne omstilling af tung transport

Hydrogeniseret Vegetabilsk Olie - eller HVO - har gennem se seneste år været bredt udbredt og anvendt i den tunge transport i Sverige og er nu ved at bryde igennem i Danmark som et attraktivt alternativt til den traditionelle dieselolie. Især den type HVO der er lavet på genanvendt madolie som for eksempel fritureolie til pomfritter - bedre kendt som ’UCO’ eller ’Used Cooking Oil’ - er populær.


HVO 100 på seks stationer landet over
UCO er på vej frem, fordi det er 100 procent fri for fossil olie. Produktchef Sisse Follmann fra Circle K Danmark peger på, at det er den type HVO, som Circle K nu tilbyder på seks stationer landet over. Åbningen af de første seks pumper er det seneste initiativ fra Circle K Danmark, som har til hensigt at gøre klimavenlige og alternative drivmidler tilgængelige og nemmere at tilgå.


- Hos Circle K Danmark har vi infrastrukturen til at kunne hjælpe den grønne omstilling af transportsektoren på vej. Det er derfor, vi er i gang med at installere lynladestandere på tværs af landet. Det er derfor, vi har investeret i 50 millioner liter Power-to-X produceret e-methanol - eller ’flydende el’. Det er derfor, vi nu giver den tunge transport nem adgang til et CO2-reducerende alternativ til diesel direkte fra pumpen med HVO 100, siger hun.


Dansk Transport & Logistik (DTL) glade for mulighederne
Tilløbet til HVO i Danmark har været undervejs gennem et stykke tid. Blandt de største hurdler har været udbredelsen af et bredt netværk af HVO-pumper langs de danske veje. Med Circle K-stationer i eksempelvis Lind ved Herning, i København og i Nyborg bliver det nemmere for chauffører samt transport- og logistikvirksomheder at vælge HVO’en til, som et redskab i branchens grønne omstilling.


- Det er en super god nyhed, at Circle K nu ruller ud med HVO på deres stationer og gør det nemmere at tilgå over hele landet. Når HVO100 og andre biobrændsler er baseret på genanvendte råvarer, er de nemlig blandt flere vigtige redskaber for vores medlemmer i deres indsats for at udlede mindre CO2 og bidrage til den grønne omstilling af transportsektoren, siger underdirektør Frank Davidsen fra vognmandsorganisationen DTL.


Andre energiselskaber som YX, Q8 og OK har også HVO-produkter på listen over energiprodukter


Fakta om HVO:
  • HVO100 er på Circle K-stationer i Herning, København, Nyborg, Fredericia, Slagelse og Albertslund
  • HVO100 består af typen UCO, som står for ’Used Cooking Oil’ (genanvendt madolie som for eksempel friture)
  • HVO100 reducerer CO2-udledningen med op til 90 procent sammenlignet med konventionel diesel
  • HVO100 kan anvendes i dieselmotorer
  • HVO100 er en del af en treenighed af klimavenlige drivmidler fra Circle K Danmark sammen lynladerstrøm til elbiler og ’flydende el’ (eksempelvis methanol produceret i Power-to-X-systemer med energi fra sol og vind)


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Jysk lufthavn får forbindelse med lufthavn i Schweiz
- Fredag 26. februar 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Byggeriet af dansk færge i Asien kan følges over hele verden
- Elektriske flextrafik-biler biler skal danne grundlag for udbud i 2023
- Flextrafikken kommer i stødet
- Busmarkedets tunge segment svandt ind med 45 procent
- Bustrafikken mellem øst- og vest lå på laveste niveau siden 1998
- VVM-undersøgelsen af fjordsforbindelse er opdateret
- 14 år gammel station bliver knudepunkt i Hovedstadsområdet
- Restriktioner i kollektiv transport og fly forlænges
- Passagerer til og fra Bornholm skal vise negativ coronatest
- Hvordan får vi gang i dansk økonomi efter pandemien?

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst