Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Skånsk havn har fået flere færgepladser

Torsdag 26. november 2020 kl: 11:41
Af: Redaktionen

Skånsk havn har fået flere færgepladser

Et omfattende havneprojekt i Ystad Havn betyder, at havnen er blevet udvidet med nye færgepladser, så den snart kan begynde at modtage mere trafik og større skibe, hvilket giver bedre betingelser for blandt andet udviklingen af trafikken til og fra Bornholm

Onsdag blev det første testanløb foretaget i den nye havnesektion for at teste, at de nye færgepladser fungerer optimalt. Fra årsskiftet vil de nye færgepladser blive taget i brug mere regelmæssigt.
 

- Vi er meget glade for endelig at være i mål med projektet, som har været meget omfattende. Havnen har nu endnu bedre betingelser for at fortsætte med at vokse både på passager- og godssiden. Vi ser frem til at byde nuværende og fremtidige rederier velkommen i vores nye havn, siger Björn Boström, administrerende direktør for Ystad Havn.
 

Ystad Havn har i flere år oplevet en markant stigning i både i gods- og passagertrafik. Derfor har der været behov for at øge havnens kapacitet som en vigtig investering i udviklingen af trafikken til og fra Bornholm, Polen - og senest også Tyskland med den nye hurtigfærgerute til Sassnitz.


Det første spadestik til Ystad Havns nye færgepladser blev taget i maj 2019. Havneprojektet er et af Sydsveriges største infrastrukturprojekter og har også modtaget støtte fra EU. Udvidelsen øger havnens samlede størrelse og omfatter ud over de nye færgepladser også nye kajpladser, ankomstområder og områder for told- og grænsekontrol.

 
- Ystad Havn er en af Sveriges hurtigst voksende havne. Vi er den største havn i Sverige med daglig færgetrafik til Polen og Bornholm og den tredjestørste passagerhavn. Inden pandemien ramte, slog Ystad Havn rekorder i flere år i træk. Udvidelsen af havnen har været en forudsætning for at kunne fortsætte med at vokse og bidrage til vækst og beskæftigelse - ikke kun i Ystad, men i hele regionen inklusive Bornholm, siger Björn Boström.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst