Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Passagerer og flyselskaber rykker tættere sammen

Tirsdag 17. november 2020 kl: 10:24
Share  


Af: Redaktionen

Antallet af rejsende i Københavns Lufthavn på Amager er faldet med godt 90 procent på grund af rejserestriktionerne. Derfor er det nødvendigt at begrænse omkostningerne i Københavns Lufthavn, så vidt det er muligt. Derfor lukkes dele af lufthavnen ned fra 25. november

Status er den, at der i dag i gennemsnit rejser 5.600 passagerer gennem lufthavnen mod 83.000 før corona-tiden.


Det lave passagertal betyder, at lufthavnen lukker omkring 40 procent af terminalområdet, der huser 24 gates. 


Finger A og Finger Vest komplekset med gates A2-A34 lukkes
Adgangen til den centrale sikkerhedskontrol fra Terminal 2 lukkes


- Vi kan spare lidt på for eksempel strøm, rengøring, vedligehold og patruljering. Hver en krone vi kan spare, er helt afgørende i en tid, hvor lufthavnen har mistet stort set alle indtægter og vi må låne et større tocifret beløb hver måned for at holde åbent, siger driftsdirektør Christian Poulsen og fortsætter:


- Samtidig kan vi give de få rejsende, der stadig er her, en lidt bedre oplevelse ved at rykke os sammen, så det ikke bliver en helt så tom oplevelse som i dag, dog fortsat med fokus på fysisk distance og sikker drift af lufthavnen.


Nedlukningen af cirka 40 procent af gate-området sker fra 25. november og vil vare hele 2021 med mulighed for genåbning indenfor to måneder, hvis antallet af passagerer stiger så meget, at behovet for mere plads skulle melde sig.


Lukningen sker i samarbejde med de flyselskaber, virksomheder og ground handlere, som bliver berørt, mens en række driftsområder er lukket ned. Det sikres blandt andet, at lejere og personale fortsat kan få gennemgang til deres lejemål.


I sidste uge blev det i samråd med flyselskaberne også besluttet at natlukke for alle kommercielle passagerflyvninger fra midnat og frem til klokken seks alle ugens dage. Det sker for at lette omkostningerne hos flyselskaber, lufthavnen, myndighederne og ikke mindst groundhandlerne, der håndterer fly, bagage og passagerer. 


Fragtflyvninger er ikke omfattet af natlukningen.


- Beslutningerne om at natlukke og nedlukke en del af terminalområdet indebærer en reduktion i CPH’s kapacitet til afvikling af flytrafik, men vi vil fortsat kunne leve op til vores forpligtelser som Danmarks internationale lufthavn, understreger Christian Poulsen.
For passagerer, der tjekker ind i Terminal 2, betyder lukningen af den ene adgang til Sikkerhedskontrollen, at man skal gå tilbage til Terminal 3 for at komme op til kontrollen. Resten af lukningen får ikke mærkbare konsekvenser for de rejsende.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Koncernchef flyver fra flyselskab
- Arbejdsrelaterede coronatest går fri af beskatning som personalegode
- Negativ coronatest er et krav for at komme til Danmark
- 2020 var godt for brint - 2021 bør blive markant bedre
- Passagertal faldt til en trediedel i nordjysk lufthavn
- Skærpede indrejserestriktioner for udlændinge med bopæl i Storbritannien er blevet forlænget
- Passagerer fra Storbritannien skal vise negativ corona-test
- Tysk og luxembourgsk transport- og logistik-koncern udvider samarbejde med ugentlige flyafgange
- - COVID-19 tog livsgreb på vores samfund
- Opkøb er faldet på plads
- Bornholm får endnu en forbindelse
- Fly fra Storbritannien formenes adgang til luftrummet over Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst