Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tog med mad fra havet kommer hurtigere frem via Sverige

Mandag 5. oktober 2020 kl: 12:48
Af: Jesper Christensen

Alt godt fra havet omkring det nordligste Norge vil komme et døgn hurtigere frem til markederne i Europa, hvis de ferske fisk, skaldyr med mere bliver fragtet med toget på en ny direkte forbindelse fra Nordnorge. Det fremfører den norske godstogsoperatør Norske CargoNet, som fra 23. oktober vil begynde at fragte fersk fisk med mere med tog fra fra den norske havneby Narvik i det nordlige Norge til Malmö i det sydlige Sverige - en distance på 2.016 kilometer ad den hurtigste rute med personbil ad landevejene via Stockholm

Tidigere har toget med alt det gode fra havet taget en omvej omkring Oslo, hvor det er blevet lastet om.


Fra 23. oktober vil fisk, skaldyr og andet godt fra Nordatlanten komme frem til modtagerne i Europa et døgn tidligere.


CargoNet forventer, at produktionen i fiskeindustrien i Nordnorge vil vokse i de kommende år og dermed får behov for øget transportkapacitet for at kunne eksportere de større mængder på en effektiv måde.


Samtidig ønsker fiskeindustrien at flytte mere af produktionen over fra vejtransport ti transport med tog.


- Mere effektive og klimavenlige transportløsninger styrker konkurancekraften for fiskeindustrien i Nord-Norge. Vores rolle er at tilpasse os det. Jeg tager hatten af for fiskeindustrien, som har udtrykt stærke ønsker om at få etableret den nye transportrute - og til transportørerne, der er centrale for industrien, siger administrerende direktør i CargoNet, Erik Røhne.


- Det nye direkte tog giver kunderne ferskere fisk og lavere madspild, og det vil flytte mere tung transport fra vejen over til banen og dermed bidrage ti at reducere udslippene forbundet med transport af fiskeprodukterne. Mere effektive togtruter med kortere transporttider en meget vigtige for konkurrencekraften for den nordnorske fiskeindustri, siger administrerende direktør Roger Mosand i Nordlaks Produkter AS på Stokmarknes.


- Vi har stor tiltro til toget, som er godt tilrettelagt for fiskeeksporten. Vi er helt afhængige af hurtig og bæredygtig transport af vores produkter til markedet. Denne løsning vil være et løft både i forhold til kortere transporttid og reduceret miljøbelastning, siger Ståle Slemmen, der er Logistics Manager i Cermaq Norway AS.


Umiddelbare besparelser for miljøet
Et fuldlastet tog med fiskeprodukter har plads til omkring 700 ton. Målet for CargoNet er at udvide tilbudet til flere ugentlige afganger i løbet af næste år. I tillæg til tidsbesparelsen vil et tog med daglige afgange erstatte over 10.000 trailerturer og reducere CO2-udslippet med over 25.000 ton årligt.


- Vi ser her, at vi har en mulighed for at tage mere ansvar og reducere udslippene yderligere ved at sørge for optimal utnyttelse af REMA Distribusjons transportmateriel, siger Rune Herje, der er transportdirektør hos REMA Distribusjon. 


- Når CargoNet nu starter med afgange til Malmö, så er det naturlig, at vi sammen med eksportørerne støtter op om denne løsning. Det giver samtidig også en mulighet til at flytte noget volumen fra bil til bane fra Sydsverige ind til Norge, siger han videre.


Virksomheden ASKO Transport er også positiv over for ARE Seafood, som togforbindelsen benævnes. 


- Den kan åbne muligheder for øget volumen af fødevarer med tog i begge retninger, siger John Strand, der er direktør i ASKO Transport. 


Administrerende direktør Erlend Pekeberg i Nor-Log Thermo AS, der også hilser tilbudet velkomment, peger på, at der er et stort tidspres for at få fersk fisk ud på markederne i Europa så hurtigt som muligt.


- Det kræver meget af dem der tager sig af logistikken fra havet til bordet. Jeg er sikker på, at CargoNet vil tage sig af deres del af logistik-kæden på en god måde, og efter bedste evne sikre, at fisken ankommer Malmö til rette tid, siger han.










Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst