Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION EFTER EU-ENIGHED:

Vejpakkeresultat kan sikre klarhed om reglerne i vejgodstransporten

Torsdag 12. december 2019 kl: 12:11
Share  


Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD, der har hovedsæde i Padborg, er tilfreds med, at der efter over to og et halvt års forhandlinger er indgået en aftale mellem EU’s tre institutionen - EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og Ministerrådet - om EU-Kommissionens udspil om en vejpakke. Senest blev forhandlere fra EU-Parlamentet og EU's transportministerråd natten til torsdag enige om en lovpakke for godstransport (Vejpakkens del 1), hvor der blot mangler godkendelse af EU-Parlamentet og Ministerrådet

- I ITD hilser vi det velkomment, at der nu endelig ser ud til at være klarhed over, hvilke regler der skal gælde for vejgodstransporten i Europa. Transportvirksomhederne har meget længe efterspurgt stærke og fair fælles regler, der kan kontrolleres og håndhæves effektivt. Forhåbentlig får vi det nu. Vi ser frem til at læse det konkrete indhold i aftalen. Der er en del aftalepunkter, som vi skal dykke yderligere ned i for at kunne vurdere betydningen for erhvervet, men vi er glade for og tilfredse med, at det er lykkes at blive enige i EU om nye spilleregler, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.


En af de store knaster i Vejpakken har ifølge ITD været bestemmelsen om, hvor tit lastbiler skal vende tilbage til virksomhedens hovedkvarter. Det ser ud til at være landet på otte uger.
 

Derudover vil køre- og hviletidsbestemmelserne fremover give mulighed for to på hinanden følgende reducerede ugehvil, dog stadig med en begrænsning på 90 timers køretid over to uger, og chauffører i international trafik skal retur til hjemlandet hver tredje uge.
 

Næste generation af smarttakografen (version 2) skal indføres obligatorisk i alle tunge lastbiler i 2025 og i varebiler under 3,5 tons fra juli 2026 (det forlyder ifølge ITD, at reglerne også kommer til at gælde varebiler over 2,4 tons). Cabotagereglerne vil fortsat begrænse kørslen til tre ture på syv dage, men samtidig formentlig indeholde "cool off periode" på fire dage, før der igen kan køres cabotage i en medlemsstat.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbil ramte fredag en rørledning til cement
- Container-vognmand har fået ny fire-akslet med 460 hk
- Fyns Politi fandt bødepennen frem og noterede 58 sager
- Skånsk havn nåede nye ro/ro-højder
- Containerservice tager fat med to nye kroghejs
- Rederi suspenderer ro/ro-forbindelse
- Minister lægger op til Euro-norm frem for dato-norm
- Ny fransk tre-akslet trækker skal trække ny fire-akslet tankvogn
- Vognmandsforening kommenterer aftale mod social dumping
- Ny brancheforening på shipping-området har fået sin formand
- Vejdirektoratet har spredt mindre salt
- Vognmand medbringer truck til og fra Jelling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst