Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Estisk vognmand kørte ind i en bødesag på over 100.000 kroner

Mandag 9. september 2019 kl: 11:43
Share  


Af: Redaktionen

Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi kontrollerede fredag morgen 30. august i år en estisk sættevogstrækker koblet for en dansk sættevogn på motorvej E45 ved afkørslen Hjallerup/Lyngdrup. Politiet noterede 33 lovovertrædelser og udskrev på den baggrund en bøde på 107.000 danske kroner

- Da vi standsede chaufføren, legitimerede han sig med svensk og ukrainsk pas, da han havde dobbelt statsborgerskab. Han boede aktuelt i Ukraine og havde ukrainsk kørekort, men samtidig norsk førerkort og norsk chaufføruddannelsesbevis. Manden fremviste samtidig transportpapirer for international indgående transport fra Sverige til Danmark. Så det var allerede dér en kompleks situation, siger politikommissær Claus Kjær-Pedersen fra Tungvognscenter Nord.


Politiet fik en fornemmelse af, at chaufføren og hans vognmand ikke levede op til de lovmæssige krav, så der var brug for en dybdegående undersøgelse af køretøjet og chaufførens papirer. Tachografen viste ifølge politiet, at chaufføren aktuelt holdt pause, at der blev kørt uden kort (hvilket ikke var tilfældet), og at tidsangivelserne ikke stemte overens med reel dansk tid.


- I sådan en situation ved vi, at der enten er en fejl på systemet, på kortet i tachografen, eller at der er tale om bevidst snyd - det vil sige, at man har manipuleret med teknikken for at køre-/hviletiderne skal fremstå anderledes, siger Claus Kjær-Pedersen. 


Det viste sig, at chaufførens kort var udløbet 15. juni i år. Samme dato var ifølge tachografen chaufførens sidste kørsel - hvilket tydeligvis ikke var i overensstemmelse med virkeligheden. 
 

Videre undersøgelser afdækkede 33 lovovertrædelser
På politigården i Aalborg kunne politiet konstatere, at chaufførens uddannelsesbevis også var udløbet. Chaufføren blev efterfølgende afhørt med hjælp fra en tolk, trækkeren blev grundigt kontrolleret, og man var i dialog med speditøren, anklagemyndigheden og politiets regnskabsafdeling for slutteligt at kunne summere overtrædelserne og de mange sigtelser op i følgende:
  • 23 kørsler på ugyldigt førerkort
  • 8 overtrædelser af køre-/hviletidsreglerne 
  • 1 overtrædelse med hensyn til udløbet chaufføruddannelsesbevis
  • 1 overtrædelse idet tilladelse til kørsel i EU ikke var gyldig  

Forholdene måtte registreres under i alt 65 journalnumre, og den samlede bøde blev på grund af bødeloftet i køre-/hviletidssager på 107.000 kroner, som chauffør og vognmand skulle udrede til den danske stat. Bøden blev betalt, og politiet udleverede trækkeren og lasten. Chaufføren fik desuden en betinget frakendelse af førerretten.
 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbilchauffør fra Kroatien blev idømt fængelsstraf ved retten i Herning
- Opbygger var med til at vinde udbud og har leveret to opbygninger
- Nystartet vognmand kører ud med 650 nye heste
- Direktør i dansk vognmandsorganisation får britisk hædersbevisning
- Biogaslastbiler giver erfaringer til fremtiden
- Dagligvarerne kommer med biogas-lastbiler
- Shipping-firma i Fredericia kører ud med sværlasttrailer med udtræk
- Postkoncern sælger svensk datterselskab
- Udenlandsk lastbil havde hash med til Løsning
- Det første letbanetog er på vej til Odense - med lastbil
- Lastbil-koncerns danske selskab opnår højeste certificering inden for teknisk support
- Transportorganisation går fra en til to mand i Bruxelles

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst