Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svensk rederi-koncern vil udvide uden for Europa

Tirsdag 9. april 2024 kl: 10:35
Af: Redaktionen

Stena Line har indgået en aftale om at købe 49 procent af aktierne i det marokkanske færgerederi Africa Morocco Link (AML). AML har hovedkvarter i Tanger i det nordlige Marokko ud mod Gibraltar-strædet, hvor rederiet driver en færgerute mellem Tanger Med i Marokko og Algeciras i Sydspanien tæt på Gibraltar. Til sommer vil AML lancere en ny højhastighedsrute mellem Tangier Ville og Tarifa - også i Sydspanien, men lige ved indsejlingen til Middelhavet. Den første rute er åben for både fragtkunder og passagerdrift, mens den anden rute vil være rettet mod passagerdrift og tage imod gående passagerer og biler

- Vi er altid på udkig efter nye forretningsmuligheder, der vil sikre os og gøre os konkurrencedygtige i det lange løb. Gibraltarstrædet er en strategisk placering for passagerer, der rejser mellem Europa og Afrika, samt global handel, og fragtmængderne i området forventes at vokse i de kommende år på grund af den positive industrielle vækst og internationale handel i Marokko, siger Niclas Mårtensson, der er administrerende direktør hos Stena Line.


- Disse ruter, havnene og de omkringliggende industriområder er under udvikling og forventes at drive en sund vækst i fragtmarkedet i de kommende ti år. Det er et meget spændende område at kunne operere i, siger han videre.


Handlen skal godkendes af det marokkanske konkurrenceråd.


I 2023 købte DFDS-koncernen en fragt- og passagerrute i samme område. Det var FRS Iberia/Maroc, der driver færgeruter over Gibraltarstrædet mellem Spanien og Marokko. Denne handel fladt på plads i januar i år.

Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Limfjordshavn danner rammer om stor beredskabsøvelse
- Havneselskab ved Øresund har overtaget otte straddle carriers
- Den største havn ved Køge Bugt fik nyt stort overskud
- Aarhus' borgmester er forundret over Planklagenævnets afgørelse
- Det blev indgivet i alt ni klager over lokalplanen og den miljørapport
- Plangrundlaget for udvidelsen af havnen i AarhusAarhus Havn er afvist
- Godsmængderne gennem danske havne faldt sidste år
- Flere passagerer sejlede med færge til eller fra Danmark i 2023
- Havn ved Elben startede året med fremgang
- Svensk Øresunds-havn får ny containerforbindelse
- Færgerederi får ny forperson for sit tilsynsråd
- Rederikoncern har sat én milliard euro af til batteri-elektriske færger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst