Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Konsulent er blevet sendt i fængsel i tre år for spionage mod lastbilproducent

Torsdag 16. september 2021 kl: 19:53
Share  


Af: Jesper Christensen

Tingsrätten i Göteborg idømte onsdag en 47-årig mand tre års fængsel for spionage mod den svenske lastbilproducent Scania. Den 47-årige mand var tiltalt for at have videregivet forretningshemmeligheder fra Scania til en embedsmand på den russiske ambassade i Stockholm. Den 47-årige mand var også tiltalt for at have gjort noget tilsvarende hos personbilproducenten Volvo Cars, men Tingsrätten frifandt ham for den tiltale

Den 47-årige mand er civilingeniør og arbejdede som konsulent for Volvo Cars i løbet af 2016-2017 - og for Scania fra februar 2018 til han blev anholdt 26. februar 2019. Ifølge Tingsrätten i Göteborg kom den nu dømte mand i kontakt med en russisk embedsmand i 2016, og de to begyndte derefter at mødes med en vis regelmæssighed, indtil manden blev anholdt under et møde med den russiske embedsmand på en restaurant i det centrale Stockholm 26. febraur 2019.


Tingsrätten kom frem til, at den 47-årige mand havde kopieret hemmelige hemmelige oplysninger hos både Volvo Cars og Scania og overførte dem til USB-stik, som han derefter afleverede til den russiske embedsmand - og at han var fuldt ud klar over, at de oplysninger, han gav, ville gavne Rusland. 


Ved møderne med embedsmanden modtog manden jævnligt kontanter, som Tingsrätten anså for at have udgjort en kompensation for oplysningerne. 


For at blive dømt for spionage kræves det, at Sveriges sikkerhed kan blive truet, hvis oplysningerne kommer udenlandske magter til gode. Byretten har fastslået, at det var tilfældet med hensyn til de oplysninger, manden fik fra Scania, mens det ikke var bevist, at det var tilfældet med hensyn til oplysningerne fra Volvo.


Ud over fængselsstraffen har Tingsrätten besluttet, at i alt 27.800 svenske kroner i kontanter, som den dømte havde på sig på anholdelsestidspunktet, og som han indrømmede, at han havde modtaget fra den russiske embedsmand, skulle konfiskeres, fordi pengene blev dømt til være betaling, han modtog for spionage. Tingsrätten har også forbudt manden fra at rejse og pålagde ham at aflevere sit pas.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Anlæg omdanner energi fra vind til energi i brint - og vinder bæredygtighedspris
- Leveringssikkerhed og kvalitet er nøglen til succes
- EU-Kommissionen undersøger postkompensation på 224 millioner kroner i 2020
- Fransk bil til varer- og personer får brint-elektrisk drivline
- Det haster med national Power-to-X-strategi
- Trepartsaftale om voksen- og efteruddannelse bliver forlænget et år
- Fredag 15. oktober 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vrede over vejarbejde var vejen til vold
- Postbiler på klippeø bliver elektriske
- CFO-en er rullet ind fra Rumænien
- Store fangstredskaber til store fiskefartøjer kræver en stor lastbil med kran
- Klimaneutrale lastbiler kræver store investeringer, som virksomhederne ikke kan løfte alene

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst