Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Konsulent er blevet sendt i fængsel i tre år for spionage mod lastbilproducent

Torsdag 16. september 2021 kl: 19:53
Af: Jesper Christensen

Tingsrätten i Göteborg idømte onsdag en 47-årig mand tre års fængsel for spionage mod den svenske lastbilproducent Scania. Den 47-årige mand var tiltalt for at have videregivet forretningshemmeligheder fra Scania til en embedsmand på den russiske ambassade i Stockholm. Den 47-årige mand var også tiltalt for at have gjort noget tilsvarende hos personbilproducenten Volvo Cars, men Tingsrätten frifandt ham for den tiltale

Den 47-årige mand er civilingeniør og arbejdede som konsulent for Volvo Cars i løbet af 2016-2017 - og for Scania fra februar 2018 til han blev anholdt 26. februar 2019. Ifølge Tingsrätten i Göteborg kom den nu dømte mand i kontakt med en russisk embedsmand i 2016, og de to begyndte derefter at mødes med en vis regelmæssighed, indtil manden blev anholdt under et møde med den russiske embedsmand på en restaurant i det centrale Stockholm 26. febraur 2019.


Tingsrätten kom frem til, at den 47-årige mand havde kopieret hemmelige hemmelige oplysninger hos både Volvo Cars og Scania og overførte dem til USB-stik, som han derefter afleverede til den russiske embedsmand - og at han var fuldt ud klar over, at de oplysninger, han gav, ville gavne Rusland. 


Ved møderne med embedsmanden modtog manden jævnligt kontanter, som Tingsrätten anså for at have udgjort en kompensation for oplysningerne. 


For at blive dømt for spionage kræves det, at Sveriges sikkerhed kan blive truet, hvis oplysningerne kommer udenlandske magter til gode. Byretten har fastslået, at det var tilfældet med hensyn til de oplysninger, manden fik fra Scania, mens det ikke var bevist, at det var tilfældet med hensyn til oplysningerne fra Volvo.


Ud over fængselsstraffen har Tingsrätten besluttet, at i alt 27.800 svenske kroner i kontanter, som den dømte havde på sig på anholdelsestidspunktet, og som han indrømmede, at han havde modtaget fra den russiske embedsmand, skulle konfiskeres, fordi pengene blev dømt til være betaling, han modtog for spionage. Tingsrätten har også forbudt manden fra at rejse og pålagde ham at aflevere sit pas.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst