Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færgerederier vil have klare linier om rejser til og fra Norge

Torsdag 3. juni 2021 kl: 12:42
Af: Redaktionen

Forud for sommersæson kommer rederier med udenrigsfærger, der sejler til Norge, med en opfordring til myndighederne: Skab klarhed om rammerne for fuld rejsefrihed over de norske grænser, før det ødelægger endnu en højsæson, lyder opfordringen


- Vi har netop meldt ud, at vi genoptager sejlads mellem København og Oslo fra 2. juli. Men der er ikke endnu klare kriterier på plads for indrejse til Norge eller en eventuel aftale på plads om gensidig anerkendelse af nationale COVID-19 pas. Begge ting er afgørende for at vi kan genoptage driften fuldt ud til glæde for vores passagerer og så vi kan få vores hjemsendte ansatte på arbejde igen, siger Torben Carlsen, der er administrerende direktør i DFDS.


Også hos det norske rederi Fjordline, der sejler mellem Hirtshals i Danmark og en række havne i Norge, mærker man konsekvensen af manglen på en køreplan for fuld rejsefrihed. Med udsigt til den nye hurtigfærge, der for alvor skulle komme til sin ret denne sommer, er frustrationerne markante hos Brian Thorsted Hansen, der er koncernchef i Fjordline.


- Det er meget frustrerende, at vi på vej ind i den altafgørende sommerperiode ikke kan lade trosserne gå på den nye færge og gøre det, vi gør bedst: Nemlig sejle passagerer mellem Danmark og Norge. Jeg håber, at de danske myndigheder presser på for, at nordmændene vil løfte sløret for, hvad der skal til, før grænserne kan åbne. En sommer med lukkede grænser, vil være være særdeles udfordrende for os, siger Brian Thorsted Hansen.


Politisk dialog med de norske myndigheder
Hos Danske Rederier har man derfor nu bedt transportministeren og udenrigsministeren om hjælp. I et brev opfordres de til en styrket dialog med nordmændene.


- Sommersæsonen er på alle måder afgørende for vores udenrigsfærger, og ovenpå et år, hvor de har været ekstremt udfordrede af corona-relaterede rejserestriktioner, er der virkelig brug for en god sommer, siger Jacob K. Clasen, der er vice-administrerende direktør i organisationen Danske Rederier.  


- Jeg håber derfor, at transportministeren og udenrigsministeren vil række os en hjælpende hånd og efterspørge en langt større gennemsigtighed hos deres norske kollegaer, så vi kan få vished for vilkårene for indrejse, og så rederierne kan planlægge derefter, siger Jacob K. Clasen.


  • Norge har indført krav om 10 dages indrejsekarantæne for alle rejsende fra "røde lande", herunder Danmark
  • Karantænen skal afvikles på karantænehotel - og delvist privat - afhængig af smittetrykket
  • Rejsende, som kommer til Norge fra Danmark, kan dog afslutte indrejsekarantænen efter det syvende døgn, hvis de er testet negativ for COVID-19 to gange efter ankomst




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst