Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Hurtigfærge er ankommet til Hirtshals fra Filippinerne

Mandag 12. april 2021 kl: 10:59
Share  


Af: Redaktionen

Hurtigfærge er ankommet til Hirtshals fra Filippinerne
Hurtigfærgen »Fjord FSTR« i havnebassinet i Hirtshals Havn. (Foto: Hirtshals Havn)

Efter en lang rejse fra Filippinerne og et års forsinkelse er det norske færgerederi Fjord Line's nye hurtigfærge af katamaran-typen ankommet til Hirtshals Havn. Færgen »Fjord FSTR«, der er et moderne og højteknologisk skib, er først og fremmest designet til hurtig transport af såvel gods som biler og passagerer mellem kontinentet og Norge

»Fjord FSTR« erstatter HSC Fjord Cat, som sejlede på strækningen mellem Hirtshals og Kristiansand til og med sæsonen 2020. Katamaranen er en af de største af sin type og er både væsentlig længere og bredere end sin forgænger.


- Vi har store forventninger til, at vore gæster vil tage godt imod det nye skib, og vi glæder os til at vise det frem, lød det fra Fjord Lines Freight Director Claus Riis kort inden hurtigfærgens ankomst til Hirtshals Havn.


Hurtigst på markedet
Med en overfartstid på 2 timer og 15 minutter samt en hastighed på op til 37 knob - knap 70 km/t - er Fjord Lines hurtigfærge det hurtigste alternativ til søs mellem kontinentet og Norge. 


»Fjord FSTR« har plads til i alt 1.200 passagerer, hvilket er dobbelt så mange gæster som på Fjord Cat. Desuden er katamaranen udstyret med to bildæk, som har plads til godt 400 biler. På dækkene er der 16 ladestationer til elbiler.


Foruden passagerer og personbiler kan »Fjord FSTR« - i modsætning sin forgænger - også medbringe gods på turen over Skagerrak. Med seks daglige afgange i højsæsonen og plads til op mod 30 lastbiler kan den nye katamaran også bidrage til en væsentlig kapacitetsforøgelse og et hurtigt alternativ til andre ruter inden for godstransport.


- Hos Fjord Line er vi stolte over, at vi nu kan tilbyde et permanent fragtprodukt på denne korridor, siger Claus Riis.


Et års forsinkelse
Det var det australske skibsværft Austal, som tilbage i 2017 fik til opgave at bygge skibet. Byggeriet begyndte i foråret 2018 på virksomhedens værft i Filippinerne, og hurtigfærgen blev søsat i februar 2020. Kort herefter skulle skibet have været sat i drift, men på grund af COVID-19 blev skibet liggende ved værftet.


Søndag 7. marts i år satte et Fjord Line-mandskab på 11 personer kursen mod Hirtshals. Efter en fem uger lang rejse over tre verdenshave, gennem 11 tidszoner og en ufrivillig pause ved Suezkanalen kunne »Fjord FSTR« lægge til kaj i Hirtshals søndag 11. april.


- Selvom det er et år senere end forventet, er vi glade for endelig at kunne byde »Fjord FSTR«velkommen til Hirtshals. Den nye katamaran vil uden tvivl være medvirkende til at gøre transporten af såvel passagerer som gods via Hirtshals endnu mere attraktiv i fremtiden, siger Anker Laden-Andersen, Bestyrelsesformand hos Hirtshals Havn.Færgeleje 4 på Hirtshals Havn står klar til at blive taget i brug af Fjord Line's nye hurtigfærge »Fjord FSTR«. (Foto: Hirtshals Havn)
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Branden på færgen »Scandinavian Star« skal undersøges endnu en gang
- Giv vacciner til Indien og indiske søfolk
- Dansk skibsfarten har haft medvind i første kvartal
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Corona-situationer i Indien påvirker handelsvejene
- Udslipstracker viser den faktiske udledning ned på TEU-niveau
- Ny fond skal støtte søfolk, der er hårdt ramt af corona-tiden
- Indsatsen mod corona-spredning kostede arbejdspladser hos rederierne
- - Det er godt med grøn pulje til danske færger
- Færgerederi har fået flere bookninger
- Djurslands største havn sætter stikket i og kører med el-kran
- CO2-regulering bør kunne ske på flådeniveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst