Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Flyselskab mangler at betale ubrugte flybilletter tilbage og er meldt til politiet

Torsdag 21. januar 2021 kl: 15:02
Share  


Af: Redaktionen

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har tirsdag politianmeldt flyselskabet SAS, da det efter Styrelsens vurdering ikke har overholdt styrelsens påbud om at tilbagebetale ubrugte flybilletter. Påbuddet blev givet til 12 flyselskaber - deriblandt SAS - 13. oktober sidste år. De 12 flyselskaber blev pålagt at sikre, at passagerer fik refunderet deres ubrugte flybilletter som følge af COVID-19 pandemien

I december politianmeldte styrelsen Aegean Airlines, Air France, Brussels Airlines, easyJet, KLM, Norwegian, Ryanair, TAP Portugal, Thai Airways og Vueling for manglende overholdelse af styrelsens påbud. De to selskaber, som ikke blev politianmeldt i december sidste år, var SAS og Lufthansa. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ville tage stilling til en eventuel politianmeldelse af de to selskaber, når selskaberne havde afrapporteret til styrelsen 10. januar 2021. 


På baggrund af denne afrapportering har styrelsen politianmeldt SAS for manglende overholdelse af styrelsens påbud, mens styrelsen har vurderet, at der ikke er grundlag for at politianmelde Lufthansa. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har i den forbindelse lagt vægt på, om det er lykkedes at tilbagebetale ubrugte flybilletter i henhold til de frister, som er meddelt i styrelsens påbud.


Det er nu op til Anklagemyndigheden at vurdere styrelsens indstilling om at rejse tiltale mod SAS.


Flyselskaberne er og har været meget påvirket af COVID-19 restriktionerne. På trods af dette er det styrelsens indtryk, at selskaberne har fokus på at få tilbagebetalt de ubrugte flybilletter. Størstedelen af passagererne har nu også fået deres penge tilbage.


For alle flyselskaber, som styrelsen modtager klager over, gælder det, at styrelsen løbende vurderer, hvorvidt der skal udstedes påbud eller om et flyselskab skal politianmeldes. Såfremt man som passager stadig mangler at få udbetalt refusion fra et flyselskab, anbefaler styrelsen, at man sender en klage til styrelsen. Klageformular samt svar på oftest stillede spørgsmål vedrørende passagerrettigheder kan findes på Flypassager.dk.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Jysk lufthavn får forbindelse med lufthavn i Schweiz
- Fredag 26. februar 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Byggeriet af dansk færge i Asien kan følges over hele verden
- Elektriske flextrafik-biler biler skal danne grundlag for udbud i 2023
- Flextrafikken kommer i stødet
- Busmarkedets tunge segment svandt ind med 45 procent
- Bustrafikken mellem øst- og vest lå på laveste niveau siden 1998
- VVM-undersøgelsen af fjordsforbindelse er opdateret
- 14 år gammel station bliver knudepunkt i Hovedstadsområdet
- Restriktioner i kollektiv transport og fly forlænges
- Passagerer til og fra Bornholm skal vise negativ coronatest
- Hvordan får vi gang i dansk økonomi efter pandemien?

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst