Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION:

- Der bliver udskrevet alt for mange parkeringsbøder langs motorvejene

Fredag 15. januar 2021 kl: 11:48
Share  


Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD arbejder på at overtale politikerne til at investere i flere p-pladser langs de danske motorveje, så antallet af afgifter udskrevet til lastbiler, der er parkeret på den forkerte siede af reglerne, kan bringes ned. 85 procent af p-afgifterne er udskrevet til udenlandske transportvirksomheder med udenlandsk registrerede lastbiler, som samlet mangler at betale over 80 procent af afgiftsbeløbet - omkring 6.600 sager om afgifter. Danske transportvirksomheder med danske registrerede lastbiler har betalt omkring 1.000 ud af 1.300 udskrevne afgifter

ITD mener, at det er en god idé, at lade det private britiske selskab Euro Parking Collection plc (EPC) stå for opkrævningen af ubetalte parkeringsafgifter uden for landets grænser. Men det må efter ITD's opfattelse ikke overskygge årsagen til, at der bliver udskrevet p-afgifter - at der mangler p-pladser.


ITD peger på, at løsningen først og fremmest ligger i at sikre, at der ikke er grund til at udskrive bøder i første omgang.

 
- Det godt, at man nu styrker opkrævningen af ubetalte parkeringsbøder, så der er lige vilkår for alle. Men helt basalt drejer det sig om, at lastbilchauffører skal have mulighed for at parkere uden at risikere bøder. Når vi ser så mange parkeringsbøder på rastepladserne, er det jo udtryk for, at der er for få pladser, og det sætter chaufførerne i et helt urimeligt valg mellem at få en bøde eller risikere at overskride køre- og hviletidsbestemmelserne i jagten på en ledig plads, siger Henriette Kjær, der er politisk chef i ITD.
 
¨
ITD arbejder på, at politikerne på Christiansborg bliver enige om en infrastrukturplan, der indeholder konkrete initiativer til udvidelsen af rastepladskapaciteten. Vejdirektoratet vurderede i 2018, at kapaciteten på 21 rastepladser langs motorvejsnettet, hvor manglen er særlig udtalt, kan mere end fordobles til i alt 825 parkeringspladser med en investering på cirka 180 millioner kroner.


- Der bliver udskrevet alt for mange parkeringsbøder langs motorvejene, og det får vi først for alvor ændret, når der er pladser nok. Derfor er det bare med at få anlagt nogle flere pladser - så slipper man også for alle problematikker om opkrævning, siger Henriette Kjær.
 
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Murerfirma i Nordvestjylland klarer opgaverne med kran og hejs
- - Brug flere og mere barske opkrævningsmetoder
- - Giv myndighederne mulighed for at klampe dem
- 14 dages demo-kørsel kørte en ordre hjem
- Ny lastbilgeneration ruller ud fra fabrikker i Vesteuropa og Rusland
- Grenaa-Halmstad var den rette beslutning
- Transportorganisation sender klimakatalog til politikere
- Elektrificering kan sikre markante CO2-reduktioner fra byernes vare- og lastbiltrafik
- Logistikfirma er gået konkurs efter godt et år
- Beskæftigelsesbarometer fra uddannelsesorganisation peger på højere tryk
- Logistik-firma med fokus på city-logistik er taget under konkursbehandling
- Kalundborg-virksomhed har hentet maskintrailer i Hedensted

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst